Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Trump overweegt ontslag Fed-baas Powell'

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump overweegt de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell te ontslaan. Trump heeft een groeiende frustratie over Powell, nadat die afgelopen week de rente verder opschroefde en na maandenlange verliezen op de beurzen. Dat zeggen vier goed ingelichte bronnen.

Adviseurs van de president zeggen dat ze er niet van uitgaan dat Trump maatregelen tegen de Fed-voorman gaat nemen en dat zijn boosheid tijdens de feestdagen wel zal betijen. Enkelen van hen hebben de president gewaarschuwd dat ontslag van Powell rampzalig zou zijn.

Als Trump Powell aan de kant zou zetten, zou dat verstrekkende gevolgen hebben op de financiële markten, omdat het vertrouwen van beleggers in het vermogen van de federale bank om de economie te beïnvloeden zonder politieke bemoeienis dan ernstig zou worden geschaad.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Erny 22 december 2018 17:17
    Goed voornemen van Trump. Ik hoop althans dat dit juridisch mogelijk is. Gezien de wereldwijde economische terugval is het zeer onverantwoord geweest om juist nu de rente te verhogen, met een beurscrash als gevolg. Het herstel in de voorafgaande jaren was hiervoor nog veel te fragiel. Powell stort de wereld in een diepe crisis, en dit alleen om zijn ego te laten gelden. Uiterst onprofessioneel.
  2. dutchman2020 22 december 2018 17:35
    Als er één hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de huidige beursmalaise is het Trump met al zijn acties. Dit is de slechste president welke de USA ooit gehad heeft.Ik hoop dat het Congres zo spoedig mogelijk een impeachment tegen hem kan beginnen want ook de Republikeinen willen van Trump af, misschien op basis van zijn geestelijke toestand?.
  3. @iPlof 22 december 2018 17:41
    quote:

    Erny schreef op 22 december 2018 17:17:

    Goed voornemen van Trump. Ik hoop althans dat dit juridisch mogelijk is. Gezien de wereldwijde economische terugval is het zeer onverantwoord geweest om juist nu de rente te verhogen, met een beurscrash als gevolg. Het herstel in de voorafgaande jaren was hiervoor nog veel te fragiel. Powell stort de wereld in een diepe crisis, en dit alleen om zijn ego te laten gelden. Uiterst onprofessioneel.
    Belasting verlagen voor de elite en het begrotingstekort naar hoogste niveau in jaren op laten lopen dat is pas onverantwoordelijk geweest.

    Daarbij heeft Trump het oppompen van de aandelenkoersen en de credits daarvoor nemen ongeveer tot zijn primaire doel gesteld, levensgevaarlijk uiteraard.
    Als je dingen te veel oppompt kunnen ze ook knappen. Nu gaat ie nota bene de door hem zelf benoemde voorzitter van de FED aanvallen omdat het beleid hem niet bevalt, geen haar beter dan dictator Erdogan dus.

    Het begrotingstekort van de Amerikaanse overheid komt dit jaar uit op een duizelingwekkende 779 miljard dollar (bijna 673 miljard euro), het grootste in 6 jaar tijd.
    www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artik...

    Donald J. Trump @realDonaldTrump
    The news from the Financial Markets is even better than anticipated. For all of you that have made a fortune in the markets, or seen your 401k’s rise beyond your wildest expectations, more good news is coming!

    Aug 30, 2018
  4. @iPlof 22 december 2018 17:57
    quote:

    HATO135 schreef op 22 december 2018 17:49:

    Ach dat valt wel mee, bijna net zoveel als ons kleine landje voor het klimaat kwijt is: 1000 miljard
    Nee dat valt niet mee, het zijn jaarbedragen en is procentueel bijvoorbeeld veel hoger dan Italië of Frankrijk.

    Dat VVD en CDA ons de komende 20 jaar nog meer geld afhandig willen maken om uit te strooien over BV Nederland is kwalijk maar heeft daar niks mee te maken,

    Misschien komt de kiezer in Nederland nog een keer op tijd bij zinnen voordat ie weer op kampioen belastingverhogende partijen als VVD en CDA stemt.
  5. forum rang 4 harvester 22 december 2018 18:02
    Trump houdt geen vrienden meer over.
    Hij lijkt naar niemand met goede argumenten te luisteren.
    Dat frustreerde deze week zijn minister van defensie zo dat ook hij wegliep.

    De FED moet voor stabiliteit zorgen. Daar hoort een geleidelijke rentestijging bij in tijden dat het goed gaat en dus nu, zodat een gierende rentestijging op een later tijdstip kan worden voorkomen.
    Het roepen dat hij overweegt de FED baas te ontslaan is niet goed.
    Daar krijgt hij denk ik al veel kritiek op. Zijn kans op herkiezing wordt hierdoor nog kleiner.

    Zijn hele achterban (rijk en arm) zal zo langzamerhand toch ook wat ontgoocheld moeten raken over de effecten van zijn beleid.

  6. Ger 02490 22 december 2018 18:04
    Maandag eerst nog even lichte paniek. Herstel volgt spoedig. Er is al een hoop ellende van Trumpie in de koersen verwerkt. Hij gaat echt wel ontdekken dat de wereld niet van hem afhankelijk is, maar hij wel van de wereld. Dacht China ook op de knieën te krijgen maar daar vergist hij zich lelijk in. Verwend mannetje met zijn pruilmondje die als een kind begint te krijsen als hij zijn zin niet krijgt. Zal nog wel een paar stomme streken uithalen en dan is het over en uit.
  7. Stock Exchange Monkey 22 december 2018 18:11
    De Amerikaanse gezant in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) stapt eind dit jaar op. Reden hiervoor is het besluit van de president Donald Trump om de Amerikaanse troepen uit Syrië te halen, melden diverse Amerikaanse media.
    De autoriteiten bevestigen het vertrek van Brett McGurk, die eigenlijk pas in februari zijn functie zou neerleggen. Eerder stapte ook al de Amerikaanse minister van Defensie, Jim Mattis, op vanwege Trumps besluit. 
    In Syrië zijn ongeveer tweeduizend Amerikaanse militairen actief. Binnen honderd dagen moeten zijn allemaal terug zijn in hun thuisland. De president besloot hiertoe omdat IS in Syrië volgens hem "verslagen" is. Het Amerikaanse ministerie van Defensie zei eerder dit jaar nog dat er nog ruim veertienduizend IS-strijders waren.

    18:04 NU.nl
  8. forum rang 6 shortie 22 december 2018 22:55
    quote:

    Erny schreef op 22 december 2018 21:29:

    [...]
    Niemand is mij een onderbouwing verschuldigd, slimmerik. Maar ik mag er toch wel om vragen, mag ik hopen. Of bepaalt Hendrik34 dat?

    Is niet persoonlijk maar ben het met Mazzel Tov volledig eens Erny.
    En daar is inderdaad geen onderbouwing voor nodig. Wanneer je dat niet begrijpt kun je beter je berichten op een zwangerschapsforum schrijven.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links