Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Veel macrocijfers op vlak Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken donderdag vlak te gaan beginnen. Beleggers krijgen een flinke hoeveelheid macro-economische cijfers te verwerken. De handelsvolumes op Wall Street liggen vrij laag in aanloop naar de kerstperiode.

De Dow-Jonesindex houdt de historische grens van 20.000 punten in het vizier, maar heeft die mijlpaal de afgelopen dagen steeds net niet bereikt. De Dow sloot woensdag 0,2 procent lager op 19.941,96 punten. De brede S&P 500 eindigde 0,3 procent in de min op 2265,18 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 5471,43 punten.

De Amerikaanse overheid meldde voorbeurs op basis van een nieuwe raming dat de Amerikaanse economie in het derde kwartaal met 3,5 procent is gegroeid op jaarbasis. Daarmee was de groei sterker dan de 3,2 procent die eerder werd gemeld.

Duurzame goederen

De orders voor duurzame goederen zakten vorige maand met 4,6 procent op maandbasis, terwijl de wekelijkse uitkeringsaanvragen met 21.000 stegen tot 275.000. Dat cijfer lag hoger dan economen hadden voorspeld.

Kort na opening worden nog gegevens over de consumentenuitgaven in de Verenigde Staten en de economische conjunctuurbarometer van marktonderzoeker Conference Board gepubliceerd.

Micron Technology

Chipbedrijf Micron Technology staat in de schijnwerpers, na publicatie van beter dan verwachte prognoses voor de winst en omzet in het lopende kwartaal. Het aandeel noteert voorbeurs een stevige plus.

Interieurwinkelketen Bed Bath & Beyond lijkt met verlies te gaan beginnen. De resultaten in het afgelopen kwartaal vielen slechter uit gedacht. Ook softwarebedrijf Red Hat gaat waarschijnlijk met rode cijfers openen, na teleurstellende cijfers en prognoses en aantal lagere beleggingsadviezen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links