Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nieuwe terminal VS past in strategie Vopak'

Gepubliceerd op 22 november 2019 09:23 | Views: 1.914 | Onderwerpen: Verenigde Staten

HAL Trust 27 mrt

110,60 -2,60 (-2,30%)

Vopak 27 mrt

46,08 -0,89 (-1,89%)

AMSTERDAM (AFN) - De aanleg van een nieuwe industriële terminal in het Texaanse Corpus Christie aan de Amerikaanse golfkust past binnen de strategie van het tankopslagbedrijf. Dat meldde KBC Securities.

Het bedrijf is daarvoor geselecteerd door Gulf Coast Growth Ventures, een samenwerkingsverband van het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil en het Saudische petrochemische bedrijf Sabic. De terminal krijgt een totale capaciteit van 130.000 kubieke meter en zal toegewijd worden aan een geplande ethyleenkrakerfabriek van 1,8 miljoen ton per jaar.

KBC stelt dat de terminal past binnen de strategie van Vopak om diensten te leveren aan de chemiesector en de aanwezigheid op de Amerikaanse markt te vergroten. De investering is afgedekt met een overeenkomst op langere termijn, wat zekerheid en zichtbaarheid biedt, aldus de bank. Het advies voor Vopak is accumulate, met een koersdoel van 47 euro.

ING

ING verklaarde dat de stap in lijn ligt met de ambities van Vopak. De bank schat de kosten van de terminal op 100 miljoen tot 150 miljoen euro. Goede investeringen kunnen volgens de bank veel waarde toevoegen. Het advies voor Vopak is hold, met een koersdoel van 45 euro.

Het aandeel Vopak noteerde vrijdag omstreeks 09.50 uur 0,8 procent hoger op 49,40 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
Vopak 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare