Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omvang handelsbarrières G20 verzesvoudigd

GENÈVE (AFN/RTR) - Landen die tot de zogeheten G20 behoren, hebben tussen mei en oktober veertig nieuwe maatregelen ingevoerd die de internationale handel belemmeren. Die barrières treffen handelsstromen ter waarde van 481 miljard dollar, meldt wereldhandelsorganisatie WTO. Dat is een verzesvoudiging ten opzichte van de vijf maanden daarvoor

De wereldwijde handelsspanningen zijn flink toegenomen sinds de Verenigde Staten en China elkaar bestoken met importheffingen. De regering-Trump legde bovendien veel andere handelspartners, waaronder de Europese Unie, importheffingen op aluminium en staal op.

WTO-baas Roberto Azevêdo waarschuwt voor de gevolgen als de conflicten nog verder oplopen. ,,De economische risico's worden groter, wat de groei, werkgelegenheid en prijzen wereldwijd kan raken.'' Volgens Azevêdo doet het internationale geschillenorgaan er alles aan om escalatie van economische disputen te voorkomen. Dat lukt echter niet zonder de politieke wil van aangesloten regeringen.

De G20 is de groep van belangrijkste industrielanden van de wereld. Ze zijn samen goed voor het grootste deel van het wereldwijde bruto binnenlands product.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 havik of duif 22 november 2018 21:00
    China is niet bang voor Trump maar alle 18 andere landen durven het niet gezamenlijk tegen Trump op te nemen. Ieder denkt op die manier zijn eigen belang te beschermen maar levert ondertussen toch stevig in. Dat moeten nou de leiders zijn van de twintig grootste economieën. Waar is de macht van een verenigt Europa, nu kun je eindelijk laten zien dat Europa een blok kan vormen, doe het dan ook.
  2. [verwijderd] 23 november 2018 01:52
    quote:

    havik of duif schreef op 22 november 2018 21:00:

    ...........
    ....... Dat moeten nou de leiders zijn van de twintig grootste economieën. Waar is de macht van een verenigt Europa, nu kun je eindelijk laten zien dat Europa een blok kan vormen, doe het dan ook.
    Economische wereld leiders ? Bange hondjes die achter Amerika aanlopen. Om over de ""leiders"" van de EU helemaal maar te zwijgen. Het heeft al maanden geduurd voor ze naar Trump durfden te gaan om over een deal te praten. Zij kunnen niet eens hun eigen schaapje leiden, een beslissing over "zomertijd" is al te gecompliceerd voor ze. Om op tactvolle wijze Italië te corrigeren kunnen ze ook niet

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links