Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Value8 brengt belangen onder bij NedSense

BUSSUM (AFN) - NedSense Enterprises heeft overeenstemming bereikt met Value8 over de verkrijging van een aantal belangen. Als deze transactie wordt gerealiseerd, zal NedSense zich als investeringsmaatschappij gaan richten ,,op investering in en groei van MKB-ondernemingen''. De naam van het bedrijf zal veranderen in MKB Nedsense.

Het is de bedoeling dat NedSense 100 procent van Axess Liften, AmsterdamGold en AquaServa/Biobeheer en GNS Brinkman overneemt. Verder 67,5 procent in BK Group, 43 procent in Keesmakers en 30 procent in Warmako.

De voorlopige overnamesom is vastgesteld op 15 miljoen euro. Op 2 januari zal een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders worden gehouden waarin de voorgenomen transactie zal worden besproken.

Genormaliseerde ebitda

Op basis van de cijfers en de voorlopige budgetten wordt voor deze bedrijven en meerderheidsbelangen voor 2018 uitgegaan van genormaliseerde ebitda in de bandbreedte van 2,2 miljoen tot 3 miljoen euro en een omzetniveau van circa 60 miljoen euro. Ongeveer tweederde van de omzet komt voor rekening van AmsterdamGold en BK Group. De belangrijkste bijdrage aan de ebitda komt van AquaServa.

De minderheidsbelangen in Keesmakers en Warmako zijn niet in deze berekeningen meegenomen, aldus NedSense in een verklaring. Het bedrijf wijst voor meer informatie naar het jaarverslag en de jaarrekening van Value8.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MKB Nedsense
Value8

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. MKB Nedsense 16:41
    0,075
    -1,32% -0,001
  2. Value8 11:34
    5,650
    -0,88% -0,050

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links