Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen winnen terrein

Aziatische beurzen winnen terrein

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten wonnen woensdag terrein. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op Wall Street. Vooral de technologiebedrijven waren in trek in navolging van de sterke koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten.

In Tokio sloot de toonaangevende Nikkei 0,5 procent hoger op 22.523,15 punten. Zwaargewichten als telecomconcern Softbank en robotmaker Fanuc stegen respectievelijk 1,2 procent en 1,6 procent. De financiële bedrijven Sumitomo Mitsui Financial Group en Dai-ichi Life Holdings wonnen 1 procent en 1,2 procent.

De handel in Nippon Paint werd stilgelegd. Het Japanse verfbedrijf zou volgens persbureau Reuters een bod hebben gedaan op de Amerikaanse branchegenoot Axalta, die fusiegesprekken voerde met AkzoNobel. De gesprekken tussen Axalta en Akzo zijn gestaakt.

In Hongkong boekte de Hang Seng-index een tussentijdse winst van 0,5 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,4 procent. De beurs in Shanghai dikte 0,3 procent aan en de Kospi in Seoul steeg 0,4 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links