Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voormalige delen HP zien jaaromzet dalen

PALO ALTO (AFN) - De twee bedrijven die in 2015 zijn ontstaan uit computer- en printermaker Hewlett-Packard hebben hun omzet afgelopen boekjaar zien dalen. Dat maakten HP Enterprises en HP Inc dinsdag bekend.

De maker van computers en printers HP Inc zag de omzet afgelopen boekjaar met 6 procent dalen naar 48,2 miljard dollar. De nettowinst zakte met bijna 30 procent naar 2,7 miljard dollar. In het vierde kwartaal was de winst ondanks een stevige daling echter wel hoger dan het bedrijf zelf eerder voorspelde en toonde de omzet een kleine groei ten opzichte van een jaar eerder.

HP Inc wist in de laatste drie maanden van het boekjaar de negatieve trend in de verkopen van pc's te doorbreken. De computerverkopen namen met 4 procent toe en compenseerden daarmee de aanhoudende krimp in de verkoop van printers.

HP Enterprises, dat zich toelegt op software en systemen voor bedrijven, boekte vorig boekjaar een omzet van 50 miljard dollar. Dat was 4 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst van dit bedrijf steeg met 28 procent tot 3,2 miljard dollar. Bij HPE viel de winst in het laatste kwartaal juist lager uit dan eerder voorspeld, terwijl de omzet daalde.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 dec Berkshire halveert belang in HP
  2. 22 nov Omzet HP onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HP

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links