Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street eindigt in de plus

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 22:26 | Views: 2.849

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine winsten gesloten. Beleggers op Wall Street bleven afwachtend, in de hoop op een akkoord in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. Verder ging de aandacht uit naar Goldman Sachs. Het regende boetes voor de bank, vanwege diens rol in het omkoopschandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 28.363,66 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,5 procent, tot 3453,49 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 11.506,01 punten.

Goldman Sachs schikte de Maleisische kwestie voor meer dan 2,3 miljard dollar met de Amerikaanse Justitie. Ook werden er boetes uitgedeeld door autoriteiten in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Hongkong. Via de Amerikaanse schikking wordt verdere vervolging in de VS wel vermeden voor de bank als geheel. Dat laatste is belangrijk voor de firma. Als het wel tot een veroordeling was gekomen, hadden sommige grote klanten mogelijk moeten vertrekken bij Goldman Sachs. Het aandeel steeg dik 1 procent.

Tesla

Maker van elektrische auto's Tesla zat daarnaast in de lift dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het aandeel won circa 1 procent. Tesla sloot voor de vijfde keer op rij een kwartaal af met winst. Verder ligt het bedrijf op koers om dit jaar een half miljoen auto's af te leveren.

De koers van Coca-Cola steeg ruim 1 procent. De omzet en winst gingen afgelopen kwartaal omlaag omdat er nog steeds veel minder frisdrank wordt verkocht aan de horeca en evenementenbranche vanwege de coronapandemie, maar de resultaten waren wel beter dan gedacht.

Moderna

Verder meldde biotechnoloog Moderna dat het de werving van alle 30.000 deelnemers aan zijn Fase 3-onderzoek naar een nieuw coronavaccin met succes heeft afgerond. Beleggers zetten het aandeel hierop bijna 4 procent hoger. Donderdag keerde daarnaast computerbeveiliger McAfee terug naar de beurs. Dat was geen succes want het aandeel zakte meteen zo'n 6,5 procent.

De euro was 1,1821 dollar waard, tegen 1,1831 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 40,64 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent meer op 42,46 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. HogerOfLager 22 oktober 2020 22:46
  Goldman Sachs schikte de Maleisische kwestie voor meer dan 2,3 miljard dollar met de Amerikaanse Justitie.

  En weer malversaties door een bank.
  Er is ruim 5 miljard dollar gewoon verdwenen! Dit is werkelijk ongehoord. Stelen, manipuleren, witwassen van crimineel geld, fraude. Een lange lange lijst waar veel banken bij betrokken zijn.

  Het gezegde:
  "Zo betrouwbaar als de bank",
  krijgt een geheel andere betekenis.

 2. RodolfoBoxo 23 oktober 2020 00:37
  "schering en inslag", op de Amerikaanse beurzen.

  Wash Trade
  Colluding in the after market of an Initial Public Offer
  Abusive squeeze
  Marking the Close / Ramping

  Placing orders with no intention of executing them
  Painting the tape
  Trading on one market to improperly position the price of a financial instrument on a related market
  Collusion / Acting in concert

  En Europa is er nog heilig bij
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare