Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coca-Cola blijft problemen in horeca door coronacrisis voelen

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 13:44 | Views: 1.551 | Onderwerpen: levensmiddelen

Coca-Cola Company 25 nov

52,93 -0,29 (-0,54%)

ATLANTA (AFN) - De Amerikaanse frisdrankproducent Coca-Cola heeft in het derde kwartaal nog steeds last gehad van de problemen in de horeca en evenementenbranche als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf zegt wel dat de gang van zaken weer aan het aantrekken is in vergelijking met het tweede kwartaal toen de verkopen hard werden geraakt door de horecasluitingen in veel landen vanwege de pandemie.

De omzet viel in de afgelopen periode 9 procent lager uit dan een jaar eerder, op 8,7 miljard dollar. In alle regio's zag Coca-Cola de verkoop dalen ten opzichte van vorig jaar. Er wordt volgens het bedrijf wel meer verkocht voor consumptie in huis omdat mensen vanwege de virusuitbraak veel thuisblijven. De nettowinst zakte met 33 procent tot ruim 1,7 miljard dollar.

In het tweede kwartaal kelderde de omzet nog met 28 procent. Normaal gesproken zijn verkopen aan de horeca goed voor ongeveer de helft van de omzet van het bedrijf. Vanwege de onzekerheden rond de coronacrisis heeft Coca-Cola geen verwachtingen uitgesproken voor het gehele jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Coca-Cola Company 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare