Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Opnieuw verliezen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 11:48 | Views: 2.301 | Onderwerpen: Europa

AEX 04 dec

615,67 +5,19 (+0,85%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag verder omlaag na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers kregen een stroom aan bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak kwamen onder meer Unilever, RELX, Besi, Flow Traders, Intertrust en Sligro met cijfers naar buiten. Daarnaast bleef de blik gericht op de onderhandelingen in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent in de min op 553,33 punten. De MidKap zakte 0,9 procent tot 823,28 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs daalden tot 0,6 procent.

Grootste daler in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een min van 3,7 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD was de sterkste stijger, met een plus van 1 procent. RELX verloor 0,8 procent. De vakbeursdivisie van de informatieleverancier zadelt de onderneming op met de nodige problemen. Door de coronacrisis zijn veel vakbeurzen afgelast. Bij de overige drie divisies was afgelopen kwartaal wel sprake van herstel.

Unilever won 0,2 procent. Het levensmiddelenconcern boekte afgelopen kwartaal minder omzet vanwege negatieve wisselkoerseffecten. Exclusief deze effecten steeg de omzet echter met 4,4 procent. Unilever profiteerde daarbij van een hoger verkoopvolume in ontwikkelde en opkomende markten en iets hogere verkoopprijzen.

In de MidKap sloot Flow Traders (min 8,5 procent) de rij. De beursintermediair behaalde afgelopen kwartaal lagere resultaten dan in het tweede kwartaal, toen werd geprofiteerd van verhoogde handelsvolumes door de onrust op de financiële markten. KBC Securities verlaagde het advies voor het aandeel. Financieel dienstverlener Intertrust zakte ruim 4 procent na een forse daling van de kwartaalwinst. Besi klom 0,8 procent. Het chipbedrijf zag de omzet op kwartaalbasis dalen, maar presteerde volgens analisten beter dan verwacht.

Sligro won 2,7 procent bij de kleinere bedrijven. De omzet van het groothandelsbedrijf nam in het derde kwartaal opnieuw af, maar de daling was minder groot dan in de eerste jaarhelft. Luchtvaartgroep IAG daalde 1,7 procent in Londen. Het moederbedrijf van British Airways en Iberia is door de opleving van het coronavirus somberder geworden over de prestaties dit jaar.

De euro was 1,1837 dollar waard, tegen 1,1869 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 40,11 dollar. Brentolie kostte ook 0,2 procent meer, op 41,81 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare