Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vakbeurstak hoofdpijndossier RELX in crisistijd

AMSTERDAM (AFN) - De vakbeursdivisie van data- en informatieleverancier RELX zadelt de onderneming op met de nodige problemen. Door de coronacrisis zijn veel vakbeurzen afgelast en die zorgen voor een aanzienlijke kostenpost voor de onderneming.

RELX rekent dit jaar op een omzet van de divisie, die vorig jaar goed was voor 16 procent van de totale opbrengsten, van 330 miljoen tot 360 miljoen pond (366 miljoen tot 399 miljoen euro). De opbrengsten dit jaar liggen zo'n 70 procent onder het niveau van een jaar eerder.

RELX voerde verschillende maatregelen door om de kosten bij de divisie omlaag te krijgen. Voor het hele jaar rekent RELX op 530 miljoen tot 540 miljoen aan operationele kosten. Daarbovenop komen nog de eenmalige posten vanwege annuleringen en reorganisaties.

Bij de overige drie divisies van RELX was in het derde kwartaal van het jaar sprake van herstel ten opzichte van de eerste jaarhelft. Dan gaat het onder meer om informatie op het gebied van wetenschap en juridische en medische publicaties.

RELX sloot eerder niet uit dat voor het hele jaar er wel een impact van de viruspandemie te zien zal zijn op deze onderdelen. De onderliggende omzet in de eerste negen maanden van het jaar valt bij alle drie iets hoger uit dan een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. feb '21 Vakbeursdivisie drukt resultaten informatieleverancier RELX
  2. jan '21 Franse overheid schiet Smullers-eigenaar Lagardère te hulp

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX N.V. NAM. EO -,07

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links