Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brill tevreden over derde kwartaal

Gepubliceerd op 22 oktober 2019 18:21 | Views: 1.909

Brill 03 jul

19,50 +0,60 (+3,17%)

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft in het derde kwartaal naar eigen zeggen naar tevredenheid gepresteerd wat betreft omzetgroei. Ook zou er voortgang geboekt zijn met inspanningen om de winstgevendheid te verbeteren. Er werden geen concrete cijfers gemeld in het handelsbericht van de onderneming.

Brill profiteert vooral van een aantrekkende verkoop van e-books. Ook met de verkoop van tijdschriften gaat het de goede kant op. De omzet op het vlak van gedrukte boeken wordt de laatste tijd sterk beïnvloed door logistieke vertragingen bij een in Groot-Brittannië gevestigde distributeur. Desalniettemin was de omzet hier stabiel ten opzichte van vorig jaar, als gevolg van gunstige onderliggende verkooptrends.

De onderneming wijzigde haar vooruitzichten niet. Die prognoses zijn overigens niet heel concreet, omdat de jaarresultaten doorgaans sterk afhangen van de omzet in de laatste maanden van het jaar. Ook is nog altijd niet duidelijk wat de impact van de brexit zal zijn.

Brill rekent als de huidige trends aanhouden op een verbetering van de omzet en van het bedrijfsresultaat. De nettowinst zal om fiscale redenen wel wat dalen. Het bedrijf onderzoek verder nog mogelijke aanpassingen van zijn boekhoudmethoden, maar volgens de onderneming zal dit niet van invloed zijn op de jaarcijfers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brill 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Brill Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare