Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UPS verbetert marge, maar verliest kroonprins

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse pakketbezorger UPS heeft zijn winstmarge opgekrikt ondanks moeilijke marktomstandigheden. Verder werd tot grote schrik van beleggers aangekondigd dat operationeel directeur Jim Barber vertrekt. Hij werd op termijn gezien als opvolger van topman David Abney.

Barber vertrekt eind december na 35 jaar bij het bedrijf. Barber, die begon als chauffeur op een UPS-busje, krijgt lof van het bestuur voor zijn rol bij de internationale expansie. Een opvolger is nog niet bekendgemaakt.

UPS heeft te maken met de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, maar slaagde erin de kosten voor bezorgingen aan huis te verlagen. De operationele winst verbeterde naar 12 procent van de omzet. Dat was een jaar eerder in dezelfde periode nog 10,5 procent.

Omzetstijging

De omzet steeg naar 18,3 miljard dollar van 17,4 miljard dollar een jaar eerder. Dat was onder meer te danken aan webwinkelgigant Amazon.com, die zwaarder inzette op bezorging in één dag en een contract met concurrent FedEx zag aflopen.

UPS zette verder een streep door 500 miljoen dollar aan geplande investeringen dit jaar en nog eens hetzelfde bedrag volgend jaar. Daarmee komt het tegemoet aan mogelijke zorgen over te hoge uitgaven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links