Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bod Prosus op Just Eat heeft kans van slagen

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 10:55 | Views: 3.070

AEX 16 nov

596,99 -1,97 (-0,33%)

Takeaway.com 16 nov

78,55 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Het overnamebod van techinvesteerder Prosus op maaltijdbestelbedrijf Just Eat heeft "een serieuze kans van slagen". Dat zei analist Corné van Zeijl van Actiam, die niet verwacht dat het Nederlandse Takeaway.com in staat is zijn bod op Just Eat nog veel verder te verhogen.

Prosus heeft 4,9 miljard pond, omgerekend zo'n 5,7 miljard euro, over voor Just Eat. Het bod van Prosus is 20 procent hoger dan dat van Takeaway. Prosus zegt met zijn bod in contanten zekerheid te bieden aan aandeelhouders van Just Eat. Die zekerheid biedt Takeaway, dat zijn voorgestelde 'fusie' grotendeels in aandelen wilde voldoen, niet.

Just Eat heeft het voorstel van Prosus inmiddels afgewezen omdat het te laag zou zijn. "Het leuke is dat ze het bod van Takeaway wél goed vonden. Ik snap op zich wel waarom Just Eat tegen is, maar dit bod zit er zó ver boven", aldus Van Zeijl. De marktkenner spreekt van "schaken op hoog niveau".

Takeaway kan verhogen

Een analist van Louis Capital zegt niet verrast te zijn door het tegenbod op Just Eat. Hij voorziet een biedingsstrijd rondom de onderneming en constateert dat Takeaway zijn bod nog wel kan verhogen. Kenners van Citi wijzen erop dat er bij Prosus ook nog ruimte is.

Het aandeel Takeaway was omstreeks 12.50 uur met een winst van 2 procent de grootste stijger in de AEX. In Londen dikte Just Eat ruim 26 procent aan. Prosus, dat sinds recent een notering op Beursplein 5 heeft, won 0,4 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen
Takeaway.com 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Dus de koers van TakeAway stijgt omdat de fusie met Just-Eat wellicht niet door gaat.....!!!???
Fluitgast
0
Volgens mij schiet TomTom hoger op het Damrak. Blijkbaar is dit niet
noemswaardig. Vreemde gang van zaken!
twinkletown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 okt 2019 om 11:39:


Dus de koers van TakeAway stijgt omdat de fusie met Just-Eat wellicht niet door gaat.....!!!???

Idd een zeer opvallende koersreactie; Waarom deze koersjump?? Volgens mij juist geen goede ontwikkeling voor TakeAway; of ze krijgen JustEat niet, of ze moeten een (veel) hogere prijs betalen...
noppes
0
koersstijging is waarschijnlijk het gevolg van overname hoop, als ze voor just eat een dermate hoog bedrag betalen, wat gaan ze dan straks bieden voor TakeAway
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links