Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brexit houdt beurzen in greep

Brexit houdt beurzen in greep

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug na een schommelend begin van de handel. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van grote Europese beurzen en hielden de ontwikkelingen rond de brexit in de gaten. Op het Damrak kwam uitzender Randstad met resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de min op 573,76 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 859,67 punten. De beurs in Frankfurt daalde 0,1 procent en Parijs zakte 0,5 procent. Londen leverde 0,1 procent in. De Britse regering probeert de nieuwe brexitwetgeving in enkele dagen door het Lagerhuis te loodsen.

Sterkste stijger in de AEX was staalfabrikant ArcelorMittal met een winst van 0,6 procent, na een stijging van de prijzen voor ijzererts. Randstad verloor 0,5 procent. Volgens analisten van KBC Securities daalde de autonome omzet van het uitzendconcern sterker dan verwacht. De winstmarge van het bedrijf bood wel aanleiding tot positiviteit. Die viel, geholpen door valuta-effecten, hoger uit.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize daalde 0,7 procent. Het supermarkconcern wil de Amerikaanse Natalie Knight benoemen tot financieel directeur. Levensmiddelenconcern Unilever sloot de rij met een verlies van 1,2 procent na tegenvallende resultaten van concurrent Reckitt Benckiser.

Reckitt Benckiser zakte 5,7 procent in Londen. Het Britse levensmiddelenconcern verlaagde zijn omzetverwachting na een zwak derde kwartaal. De kwartaalcijfers van het Duitse softwarebedrijf Software AG werden beloond met een koerswinst van 10 procent.

Koersen

In Zürich won UBS 1,5 procent na meevallende resultaten van de Zwitserse bank. AMS klom 3,9 procent. De Oostenrijkse sensormaker profiteerde afgelopen kwartaal van de sterke vraag naar zijn producten bij smartphonemakers. Novartis steeg een fractie. De Zwitserse farmaceut heeft voor de derde keer dit jaar zijn winstverwachting opgevoerd.

De euro was 1,1145 dollar waard, tegen 1,1155 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 53,24 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 59,86 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links