Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vertrouwen consument verandert nauwelijks

DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten verandert nauwelijks. Dat constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In oktober verbeterde de koopbereidheid iets en was er bijna geen sprake wijzigingen in het oordeel over het economisch klimaat.

Het consumentenvertrouwen kwam uit op min 1, van min 2 een maand eerder. Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is min 4. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit op 36. Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 met min 41.

Het statistiekbureau kwam ook met gegevens over de consumentenuitgaven in augustus naar buiten. In die maand werd 1,4 procent meer besteed dan een jaar eerder. De groei is vergelijkbaar met die in de voorgaande maand. Er werd vooral meer aan diensten, zoals verzekeringen, woninghuur, openbaar vervoer en een bezoek aan restaurant of kapper, besteed.

Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit. Verder werd meer uitgegeven aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten. Ook aan genotsmiddelen werd meer uitgegeven. Op basis van de zogeheten consumptieradar denkt het CBS dat de omstandigheden voor de consumptie in oktober minder gunstig zijn dan in augustus.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links