Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verdeeld beeld Wall Street in middaghandel

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de handelsdag een verdeeld beeld zien. Beleggers reageerden onder meer op bedrijfscijfers van enkele grote fondsen. Later deze week komt het cijferseizoen echt op stoom. Verder werd gekeken naar de stijgende Chinese aandelenkoersen en naar de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 25.321 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2758 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 7477 punten.

Chinese aandelen gingen omhoog nadat de Chinese president Xi Jinping afgelopen weekeinde zijn steun voor bedrijven uitsprak. Vrijdag hadden de Chinese autoriteiten ook al hun best gedaan om beleggers gerust te stellen. Chinese bedrijven met een Amerikaanse notering zoals Alibaba, JD.com en Baidu staan daardoor ook voor een hogere opening.

Italiaanse begroting

Europa moest maandag reageren op de Italiaanse begroting. In een eerste reactie liet EU-commissaris Pierre Moscovici weten geen crisis te willen tussen Brussel en Rome en aan te willen sturen op een constructieve dialoog. De Europese Commissie vergadert dinsdag over de ontwerpbegroting.

Chipfabrikant Intel won 1,8 procent na een advieswijziging. Ook andere techaandelen deden het goed. Facebook, Apple, Amazon en Google-moeder Alphabet wonnen tot 1,2 procent.

Hasbro

Op het bedrijvenfront waren Hasbro en Halliburton de blikvangers. Speelgoedfabrikant Hasbro verloor 3,5 procent. Het bedrijf heeft nog steeds te lijden onder het faillissement van Toys 'R' Us. De omzet daalde met 12 procent. De winst ging wel iets omhoog, geholpen door een belastingvoordeel. Concurrent Mattel ging ook 0,1 procent omlaag.

Oliedienstverlener Halliburton voerde de winst en de omzet op in het derde kwartaal, maar zakte 3,3 procent. Volgens topman Jeff Miller kan het allemaal nog wat beter. Hij verwacht dat de olie- en gasindustrie volgend jaar nog beter draaien.

Kimberly-Clark

Kimberly-Clark opende ook de boeken en kwam met beter dan verwachte cijfers, maar zakte 2,7 procent. De maker van onder meer Huggies-luiers en Kleenex-tissues presenteerde ook een nieuwe topman. Michael Hsu volgt begin volgend jaar Thomas Falk op, die 16 jaar lang aan het roer stond van het bedrijf.

De euro was 1,1474 dollar waard, tegen 1,14XX dollar eerder op de dag bij het sluiten van de handel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 68,95 dollar. Brentolie werd een fractie goedkoper, op 79,77 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links