Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld Europese beurzen

Wisselend beeld Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen. In Amsterdam ging het aandeel Philips in de uitverkoop na tegenvallende kwartaalcijfers. Het koersverlies van het zorgtechnologiebedrijf drukte de Amsterdamse hoofdindex in het rood.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel in New York 0,7 procent lager op 521,56 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 744,14 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Londen stegen tot 0,4 procent. Parijs zakte 0,1 procent.

De beurs in Milaan zakte 0,3 procent. Italië houdt vast aan zijn begrotingsplannen waarbij het volgend jaar afstevent op een tekort van 2,4 procent, zo schreef minister van Financiën Giovanni Tria maandagmiddag aan de Europese Commissie. EU-commissaris Pierre Moscovici liet weten geen crisis te willen tussen Brussel en Rome en aan te willen sturen op een constructieve dialoog.

Philips

Philips kelderde 7,5 procent en was de grootste daler bij de hoofdfondsen. Het zorgtechnologiebedrijf had in het derde kwartaal last van ongunstige wisselkoerseffecten en zag de omzet minder sterk stijgen dan analisten hadden verwacht.

Verlichtingsbedrijf Signify ging aan kop met een winst van 1,9 procent. Biotechnologiebedrijf Galapagos maakte op een congres in Chicago gedetailleerde onderzoeksresultaten bekend van een studie met het middel filgotinib tegen reuma en steeg 1,4 procent.

BinckBank

Onlinebroker BinckBank, die afgelopen kwartaal fors minder winst boekte, daalde bij de kleinere bedrijven 8,6 procent. Voedingsbedrijf Wessanen klom bijna 10 procent na een adviesverhoging door ABN AMRO.

Fiat Chrysler steeg 3,3 procent in Milaan. De automaker verkoopt zijn divisie voor hightech auto-onderdelen Magenti Marelli aan investeerder KKR en auto-onderdelenmaker Calsonic Kansei voor 6,2 miljard euro.

Ryanair

In Dublin won Ryanair ruim 5 procent. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij boekte minder winst in de afgelopen zes maanden door de stakingen van het personeel. Het aantal reizigers viel wel 4,5 miljoen hoger uit op 76,6 miljoen.

De euro was 1,1474 dollar waard, tegen 1,1489 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 68,34 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder, op 79,14 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 22 oktober 2018 17:24
    Wachten over duidelijkheid tussen tijdse verkiezingen en Italie.
    De laagste punten van de correctie nog even testen en dan is er een nieuwe bodem .
    Er komen betere tijden ,geduld .
    De grote correctie komt volgens kenners in 2020
    Komen doet ze
    Het is gelijk onweer ,dat ook zo maar uit de lucht komt.
  2. hetisgebeurd 22 oktober 2018 21:04
    Er zijn niet altijd evenveel verkopers als kopers

    1 verkoper kan 100 000 stuks verkopen aan 1000 kopers die er allemaal 100 kopen.
    Dat zijn dan meer "kopers" dan "verkopers"

    Je wilt zeggen dat het totaal volume verkopen = totaal volume aankopen.

    Die "slimmerik" was dus niet zo op z'n plaats in je bericht; vandaar ...

11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links