Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Annuleringen leiden tot lagere winst Ryanair

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen op als oorzaak. Die leidden onder meer tot meer annuleringen van relatief dure tickets in het weekend.

De winst van Ryanair bedroeg 1,2 miljard euro, tegen een kleine 1,3 miljard euro een jaar eerder. De omzet steeg met 8 procent naar 4,8 miljard euro. Het personeel van Ryanair staakte de afgelopen periode geregeld en een deel van hen kreeg al een hoger loon als gevolg van die acties. Ryanair heeft nog niet in alle landen cao's getekend met zijn personeel.

In Nederland staakten cabinepersoneel en piloten eind vorige maand. De piloten hadden al eerder het werk neergelegd, maar toen vloog Ryanair stakingsbrekers in uit andere landen. Vlak na de staking maakte Ryanair bekend de basis in Eindhoven te gaan sluiten. De vluchten van en naar Eindhoven blijven wel. Piloten en cabinepersoneel hebben het bedrijf voor de rechter gedaagd, maar Ryanair claimt dat er geen sprake is van vergelding.

Ticketprijs

Het aantal reizigers viel 4,5 miljoen hoger uit op 76,6 miljoen. De gemiddelde ticketprijs daalde evenwel met 3 procent. Ryanair verwacht dat de ticketprijs in de tweede jaarhelft nog eens met 2 procent daalt. Het bedrijf verwacht dat de winst in de winterperiode minimaal 1,1 miljard en maximaal 1,2 miljard euro bedraagt.

Op verdere aandeleninkoop hoeven beleggers nog even niet te rekenen. Ryanair heeft net een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 750 miljoen euro afgerond. Vanwege de onzekerheden rond de brexit is het volgens financieel directeur Neil Sorahan slim om ,,het kruit even droog te houden''.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Nieuwe commissarissen en CFO voor KLM
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,690 17:38
-0,274 -2,75%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links