Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GlaxoSmithKline snijdt in kosten

GlaxoSmithKline snijdt in kosten

LONDEN (AFN) - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) gaat flink in de kosten snijden om teruglopende inkomsten te compenseren. Dat meldde het bedrijf woensdag.

De inkomsten van GSK staan onder druk, doordat het patent op zijn veelgebruikte astmamedicijn Advair is verlopen. Daarnaast werkt het bedrijf aan de verkoop van zijn oncologiedivisie aan Novartis. Om de resultaten op peil te houden is het concern van plan zijn kosten in de komende 3 jaar met 1 miljard pond (1,3 miljard euro) te verlagen. De helft van die besparing moet in 2016 zijn gerealiseerd. GSK gaf niet aan of dit plan ook banen kost.

De omzet van GSK ging in het derde kwartaal met 10 procent omlaag naar 5,6 miljard pond. De operationele winst zakte met 6 procent naar 1,9 miljard pond. De winst was daarmee hoger dan analisten gemiddeld voorspelden. Het concern gaf aan volgend jaar 4 miljard pond uit te keren aan aandeelhouders, als de deal met Novartis is afgerond.

GSK

GSK liet woensdag verder weten de mogelijkheid voor een beursgang van zijn onderdeel dat HIV-medicijnen maakt te onderzoeken. Daarbij zou een minderheidsbelang in het samenwerkingsverband met Pfizer en Shionogi naar de beurs worden gebracht.

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Abbott Laboratories bracht woensdag ook zijn kwartaalcijfers naar buiten. Abbott verhoogde daarbij de onderkant van de bandbreedte voor de verwachte winst in 2014. Het bedrijf boekte vorig kwartaal iets meer winst dan analisten hadden verwacht en kondigde aan voor 3 miljard dollar aan aandelen te gaan inkopen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links