Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street tussentijds voorzichtig hoger

Gepubliceerd op 22 september 2020 19:40 | Views: 1.303

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag tussentijds licht hoger. Techaandelen zetten herstel in na koersdalingen in de voorbije weken. Ondertussen zorgden getuigenissen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell en minister van Financiën Steven Mnuchin niet voor veel beroering op de financiële markten.

De Dow Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 27.168 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3293 punten en techbeurs Nasdaq won 0,7 procent tot 10.854 punten.

Powell meldde in een vooraf gepubliceerde verklaring dat het pad naar economisch herstel van de coronacrisis lang en erg onzeker is. Mnuchin zei dat hij groot voorstander was van verlenging van Amerikaanse noodsteun aan kleinere bedrijven voor de doorbetaling van lonen, maar dat dit afhangt van besluitvorming in het Congres. Democratische en Republikeinse volksvertegenwoordigers slagen er al maanden niet in om een akkoord te sluiten over hernieuwde coronasteun.

Ralph Lauren

Bij de bedrijven was er aandacht voor kledingverkoper Ralph Lauren. Het modebedrijf is volgens persbureau Bloomberg van plan ongeveer 3700 arbeidsplaatsen te schrappen omdat het modemerk hard is geraakt door de coronacrisis en meer wil inzetten op online verkoop. Het aandeel steeg 2,9 procent.

Tesla ging 4,4 procent omlaag in de aanloop naar zijn evenement Battery Day. Voorafgaand aan de presentatie van nieuwtjes over zijn accutechnologie temperde topman Elon Musk de verwachtingen rond het kunnen van Tesla op het vlak van auto-batterijen. De maker van elektrische auto's zal de komende jaren nog niet zelf op grote schaal accu's voor elektrische auto's maken, twitterde Musk maandag.

De euro was 1,1716 dollar waard, tegenover 1,1710 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 39,33 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 41,56 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare