Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Kans op succesvolle samensmelting Unilever stijgt'

Gepubliceerd op 22 september 2020 12:48 | Views: 5.422

UNILEVER 30 okt

48,55 -0,50 (-1,02%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kans dat Unilever op papier volledig Brits wordt neemt toe nu aandeelhouders in Nederland instemden met de beoogde versimpeling van de structuur. Volgens kenners van Jefferies is het resterende risico het plan van GroenLinks om vertrekkende bedrijven een soort eindafrekening op te leggen.

De verhuisboete betekent mogelijk dat Unilever wordt opgezadeld met een kostenpost van 11 miljard euro. Unilever-topman Alan Jope denkt niet dat die wet mag worden ingevoerd.

Het bedrijf achter merken als Ola, Zwitsal en Dove maakte in juni bekend zijn bedrijfsstructuur te willen vereenvoudigen. Waar het concern nu nog bestaat uit een Brits en Nederlands deel, met elk eigen aandelen, hoopt Unilever in november volledig Brits te worden.

Jefferies hanteert een koopadvies op Unilever. Het aandeel noteerde dinsdag aan het einde van de ochtend 0,8 procent hoger op 50,24 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare