Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASM Pacific komt mogelijk in private handen

Gepubliceerd op 22 september 2020 07:44 | Views: 3.294

ASMI 15:55

210,90 +1,80 (+0,86%)

HONGKONG (AFN/RTR) - Chipbedrijf ASM Pacific Technologies (ASMPT) verdwijnt mogelijk van de beurs in Hongkong. De voormalig dochteronderneming van het in Amsterdam genoteerde ASM International (ASMI) zou in gesprek zijn met potentiële investeerders, zo wordt door ingewijden gemeld.

ASMPT zou naast investeerders en durfkapitalisten naar verluidt ook banken hebben benaderd voor de financiering. Gelet op de huidige marktwaarde van ASMPT van 4,2 miljard dollar zou een potentiële deal met externe investeerders minstens 3,2 miljard dollar kosten. Daarbij wordt dan geen rekening gehouden met een eventuele premie op de huidige koers.

ASMPT is sinds 1989 genoteerd in Hongkong. Het bedrijf is voor de helft van zijn omzet afhankelijk van China. ASMI heeft momenteel nog een belang van circa 25 procent in ASMPT, dat overigens ontkent dat er een plan is om van de beurs te gaan. ASMI was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Overigens zou ASMPT nadat het van de beurs in Hongkong verdwijnt, uiteindelijk weer mikken op een beursnotering in Shanghai. Daarbij wil het bedrijf de vruchten plukken van zijn huidige hoge waardering.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare