Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht lagere opening op Wall Street'

'Licht lagere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting licht lager openen. De oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten zetten het sentiment bij beleggers iets onder druk. Pyongyang heeft gedreigd een waterstofbom te testen boven de Grote Oceaan.

De aandacht zal onder meer uitgaan naar een aantal Fed-bestuurders die toespraken geven. De Amerikaanse centrale bank kwam woensdag met een rentebesluit en herhaalde toen dat de rente dit jaar waarschijnlijk nog één keer zal worden verhoogd. Verder wordt in oktober begonnen met de afbouw van de balans.

Op macro-economisch gebied komen cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie en dienstensector van marktonderzoeker Markit. Verder is agenda voor macronieuws nagenoeg leeg.

General Electric

Aan het bedrijvenfront kan General Electric (GE) op aandacht rekenen. Het industrieconcern zou dicht bij een verkoop van zijn divisie Industrial-Solutions aan het Zwitserse ABB voor 2,5 miljard dollar zijn. De deal kan volgende week aangekondigd worden, aldus bronnen.

Apple lijkt wat lager te gaan beginnen. De lancering van de iPhone 8 in Azië verliep in een minder uitbundige stemming dan bij eerdere toestellen.

HP Enterprise

Ook technologiebedrijf HP Enterprise staat in de belangstelling. De zakelijk dienstverlener zou plannen hebben om 5000 banen te schrappen, ofwel circa 10 procent van het totaal om kosten te besparen en beter de concurrentie aan te kunnen gaan.

Biotechnoloog Versartis gaat naar verwachting zeer hard omlaag. Een experimentele hormoontherapie voor groeiachterstand van het bedrijf is geflopt in de laatste testfase.

De beurzen op Wall Street maakten donderdag een einde aan de lange recordreeks. De toonaangevende Dow-Jonesindex leed de eerste verliesbeurt in twee weken. De hoofdgraadmeter eindigde 0,2 procent lager op 22.359.23 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2500,60 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,5 procent in en sloot op 6422,69 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links