Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ArcelorMittal onderaan lagere AEX

ArcelorMittal onderaan lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam gaf vrijdag wat terrein prijs. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers namen geen grote posities in na het dreigement van Noord-Korea om een waterstofbom te testen in de Grote Oceaan. Ook werd uitgekeken naar de verkiezingen in Duitsland, die zondag worden gehouden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 527,40 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 814,37 punten. De beurs in Londen daalde 0,1 procent. Frankfurt bleef vrijwel vlak en Parijs won 0,2 procent dankzij een sterke koerswinst van L'Oréal.

Grootste daler in de AEX was staalproducent ArcelorMittal met een verlies van 2,8 procent. Telecomconcern KPN verloor 0,7 procent na een adviesverlaging door Macquarie. Telecom- en kabelbedrijf Altice ging aan kop met een winst van 0,6 procent.

Fugro onderaan MidKap

In de MidKap stond bodemonderzoeker Fugro onderaan met een min van 1,1 procent. Sterkste stijger was voedingsbedrijf Corbion met een plus van 4,6 procent, na een adviesverhoging door Berenberg.

ASMI won 0,3 procent. De chiptoeleverancier gaat tot maximaal 250 miljoen euro eigen aandelen inkopen. TKH steeg 1,2 procent. Het technologiebedrijf verkoopt zijn belang van ruim 5 procent in branchegenoot Nedap (plus 1,1 procent) aan investeerder Teslin Capital Management.

SnowWorld wint

Op de lokale markt klom SnowWorld 1,4 procent. Alychlo, het bedrijf van de bekende Vlaamse zakenman Marc Coucke, neemt een belang van 40 procent in de uitbater van skihallen over van de huidige topman Koos Hendriks. Omdat Coucke al 24 procent van de aandelen bezit, komt hij daarmee op een ruime meerderheid.

In Parijs won L'Oréal 3,8 procent. Het overlijden van erfgename en grootaandeelhouder Liliane Bettencourt van het Franse cosmeticabedrijf leidde tot speculatie op een verandering in de relatie tussen L'Oréal en zijn andere grootaandeelhouder Nestlé. Het Zwitserse voedingsbedrijf, dat een belang heeft van 23 procent in L'Oréal, had met de stichtende familie afgesproken zijn belang niet te vergroten tijdens het leven van Liliane Bettencourt.

De euro was 1,1995 dollar waard, tegen 1,1945 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 50,69 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 56,55 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18 apr
    865,36
    0,00% 0,00
  2. ArcelorMittal 18 apr
    23,800
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links