Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Volkswagen ontkent interesse in belang Tesla

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 17:02 | Views: 3.345 | Onderwerpen: autoindustrie

Volkswagen 17:29

143,50 -9,50 (-6,21%)

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 18 sep

142,60 -5,04 (-3,41%)

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen heeft geen interesse om een belang in branchegenoot Tesla te nemen. De automaker liet dat weten na een bericht in het Duitse tijdschrift Manager Magazin. Daarin stond dat VW-topman Hubert Diess aandelen Tesla zou willen kopen om toegang te krijgen tot de accutechniek en de software van het Amerikaanse bedrijf.

Volgens Manager Magazin, dat zich baseert op ingewijden, zou Diess liever vandaag dan morgen instappen bij Tesla. Tesla-topman Elon Musk zou de toenaderingspogingen van de Duitser echter steeds hebben afgewezen.

Door de geruchten ging Tesla's aandeel in de zogeheten voorbeurshandel omhoog. Na de ontkenning van VW daalde de koers weer.

Volkswagen zet steeds meer in op elektrische auto's en wil af van het imago van de sjoemeldiesels dat nog altijd aan het bedrijf hangt. De Duitse automaker maakte daarom bekend binnenkort een aangepast logo en een nieuwe huisstijl te onthullen. Volgens het bedrijf is de nieuwe koers met elektrische auto's een nieuw begin.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N.

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Volkswagen

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VOLKSWAGEN AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. thejaguar 22 augustus 2019 17:28
  ach, al zo vaak verschenen er berichten en geruchten dat iemand tesla wilde overnemen. bleek nooit waar. en waarom zou volkswagen 40, 50 of 60 miljard of zelfs maar 1 euro voor tesla willen betalen? een slecht geleide onderneming, waar tal van managers weg vluchten en waar de medewerkers klagen over uitbuiting. no way!
 2. anjj 22 augustus 2019 18:35
  ik houd ze, met het nieuwe klimaatplan zijn ze niet aan te dragen en de grootste investeringen (china) bijna gedaan. De duitse automobielindustrie loopt ver achter bij de oosterse en tesla. Vroeger kocht je een duitse auto om geen panne te krijgen, nu is dat andersom, om over jaguar maar niet te spreken
 3. EVadmiror 23 augustus 2019 00:59
  VW had al 30 miljard geboden.
  Verder lees ik alles over EV’s en volgend kwartaal zou tesla definitief positief moeten gaan draaien.
  Model Y komt eind dit jaar op de markt en dat zet het gat tussen de Model 3 en Model S/X dicht.
  Verder geloof ik in drie merken, Renault, Tesla en Nissan.
  De IPace heeft problemen met de range (door het gebruik van knoopcel batterijen net als Audi)
  Oh ja, release door gebrek aan batterijen 1-1/2 jaar uitgesteld....
  Tesla haalt met dezelfde KW opslag 35% meer range, kun je nalezen op heel veel testen op het internet.

  Verder heeft geen één merk zo’n klantentrouw als Tesla, toch wordt het merk dagelijks onderuit gehaald door het grote geld, want elke dag dat de EV evolutie wordt vertraagd blijft de olie industrie ver verdienen.
  Waarom was Chevrin de eerste die batterij patenten opkocht en de EV industrie vertraagde.
  Zie www.ev1.org/chevron.htm
  En zo wordt er veel gedaan om het merk in diskrediet te brengen, in het belang van olie, de concurrentie (achterstand inhalen).

  Wie produceert nu 360.000 EV’s, wie heeft het grootste super Charging EV laadnetwerk, juist, welke merken moeten de gehele fabricage ombouwen (motoren productie, geen batterijen productie zoals Tesla samen met Panasonic doet)
  Geen Research door de huidige automobiel industrie,
  Tesla wel, op batterij gebied denk aan de opkoop van maxwell die een betere kathode isolator heeft
  Zie www.google.nl/amp/s/www.digitaltrends...
  Wat te denken van het Autonoom rijden, verkeerslichten herkennen, fietsers, automatisch rijden op navigatie, gestart door Mobileye en Tesla waarbij Mobileye nu onderdeel is van Google.

  En ik kan blijven opnoemen waarom zovelen op dit forum uit hun nek zwetsen gewoon omdat men het denkt te weten...???

  Tesla gaat niet meer weg, de conventionele autobouwers zullen langdurig last hebben van Tesla.


 4. forum rang 5 het zwaard 23 augustus 2019 13:08
  @ EVadmiror: Eindelijk eens iemand die verder ziet dan zijn neus lang is. Bravo! Ik bekijk Tesla zoals een Bio farmaceutisch bedrijf met veel kennis maar dat nog niet 'n product heeft afgeleverd waar het veel heeft mee verdiend, en bijgevolg al jaren met verlies draait. Na verloop van tijd haken sommige aandeelhouders dan af, zeker zij die geloofde dat ze op korte tijd een goudhaantje hadden ingezien.
  Gevolg het aandeel zakt en komt in het vizier van analisten en beleggers die er van dag één er niet in geloofden. Tot op 'n dag, out of the blue er 'n grote speler er een fors bedrag op tafel voor legt. Plots gaan dan vele beleggers er weer terug in geloven. Zo'n bedrijf gaat nooit failliet en er zal altijd wel 'n concurrent op dagen die er veel geld wil voor neertellen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare