Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Flinke groei Adyen is zo niet vol te houden'

Gepubliceerd op 22 aug 2019 om 09:56 | Views: 4.950

ADYEN NV 16 sep

620,40 -5,00 (-0,80%)

AMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen verrast in zijn resultaten in positieve zin met een beter dan verwacht bedrijfsresultaat. Ook was wederom sprake van een flinke omzetgroei. Toch verwachten analisten van KBC Securities dat de stevige aanwas van de opbrengsten bij het huidige kostenniveau niet vol te houden is voor de langere termijn. Daarbij houden de marktvorsers vast aan hun reduce-advies.

De Nederlandse onderneming, die de betalingen regelt voor duizenden bedrijven wereldwijd, profiteerde onder meer van een verdere uitbreiding van zijn klantenbestand. De halfjaaropbrengsten gingen met 41 procent omhoog naar 221,1 miljoen euro en het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 79 procent tot 125,8 miljoen euro.

De verbetering van de winstgevendheid duidt er volgens de analisten op dat Adyen erin slaagt om efficiënt te werken. Maar voor een deel is de verbeterde operationele marge ook het gevolg van veranderde boekhoudregels van IFRS 16.

KBC hanteert een koersdoel voor Adyen van 605 euro. Het aandeel van de betalingsverwerker noteerde donderdag na ruim een half uur handelen 2,9 procent lager op 658,20 euro. Daarmee was het bedrijf de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ADYEN NV 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bertus001
1
Is niet vol te houden? En waar baseren ze dat op? Ik snap niet waarom steeds KBC wordt genoemd in al die adviezen als er een bank is die de afgelopen 10 jaar het slechts heeft gedaan van bijna alle banken is het KBC wel..Een gebroken klok voorspelt nog vaker de tijd juist dan KBC...
Bieml
0
Helemaal mee eens , ongeveer 2 maanden terug ook hetzelfde bericht wat niet uitkwam
sun666
0
Beetje logisch, je kan niet jaarlijks met 40% groeien. Dit ook omdat er steeds meer concurrentie komt vanuit start ups en bedrijven zoals PayPal en overige concurrenten.
Watermannetje2012
0
quote:

sun666 schreef op 22 aug 2019 om 13:36:


Beetje logisch, je kan niet jaarlijks met 40% groeien. Dit ook omdat er steeds meer concurrentie komt vanuit start ups en bedrijven zoals PayPal en overige concurrenten.


Beetje onlogisch ... Adyen heeft kennelijk een dusdanig dispruptief businessmodel opgezet waarbij het megasterk kan groeien. En vanuit bestaande - zeer grote - klanten kan eveneens een enorme groei ontstaan.

Wie heeft meer geloofwaardigheid op de financiele markt ... KBC of JPMorgan?

09:25 KBC Securities verkopen 605,00 0,00 0,00%
15 aug JPMorgan Cazenove kopen 800,00 0,00 0,00%
roloff
0
Adyen = Fintech en Fintech is sterk onderhevig aan veranderingen door innovatie.

Tesla fans (het bedrijf is nu nog een gamechanger) kunnen ook moeilijk geloven dat de kaarten in de business nog lang niet geschud zijn. Gaan ze het uiteindelijk redden ...
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord