Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Extra last OpenIJ raakt vertrouwen in BAM'

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 09:38 | Views: 4.843

BAM 25 sep

1,07 -0,01 (-0,47%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat bouwbedrijf BAM nog weer een extra voorziening moest treffen voor sluisproject OpenIJ zal het vertrouwen in de onderneming geen goed doen. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een rapport over de onderneming. ING spreekt van minder dan verwachte resultaten.

KBC noemt de omzetontwikkeling in de eerste helft van dit jaar bij BAM positief. De omzetontwikkeling bij de bouwer gaat volgens KBC sneller dan geraamd. De opbrengsten vielen met bijna 3,5 miljard euro iets hoger uit dan de 3,3 miljard waar KBC op rekende. Daarmee was de bank iets voorzichtiger dan de krap 3,4 miljard euro die analisten in doorsnee voorzagen.

Ook het gegeven dat de werkzaamheden in bij de sluis in IJmuiden op schema liggen noemt KBC positief. Het tweede caisson moet in de tweede jaarhelft afgezonken zijn. KBC noemt die werkzaamheden de laatste lastige horde. Het nettoresultaat viel KBC iets tegen. Naast de sluislast zadelden ook de probleemprojecten waar BAM voor waarschuwde de bouwer op met extra kosten. De eerder geraamde extra kosten van 90 miljoen euro, vielen uiteindelijk nog weer 4 miljoen euro duurder uit.

Tegenvaller

Voor ING is onder meer het verlies voor belastingen van dik 27 miljoen euro een tegenvaller. De marktvorsers hielden hier rekening met een bescheiden positief resultaat. De extra voorzieningen die BAM nam zijn volgens ING niet materieel, maar drukken wel het sentiment van investeerders.

KBC en ING handhaafden hun hold-adviezen op BAM met koersdoelen van respectievelijk 3,75 en 4,20 euro. Het aandeel BAM noteerde omstreeks 09.55 uur 13,9 procent lager op 2,66 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 59% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare