Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sluisproject OpenIJ kost BAM nog meer geld

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 07:54 | Views: 9.123

BAM 25 sep

1,07 -0,01 (-0,47%)

BUNNIK (AFN) - Bouwonderneming BAM heeft in de eerste helft van dit jaar een extra voorziening van 7,5 miljoen euro moeten nemen op sluisproject OpenIJ. Het betekende voor de bouwer een volgende tegenslag, nadat het bedrijf een paar weken geleden ook al met een winstalarm kwam.

BAM meldde na het eerste kwartaal al dat het sluisproject nog weer 3,8 miljoen euro duurder uit zou vallen. Dat bedrag is nagenoeg verdubbeld in de voorbije maanden. De extra euro's gebruikte BAM voor het nemen van voorzorgsmaatregelen voor het afzinken van het tweede caisson. De werkzaamheden lopen volgens de bouwer wel volgens schema. Eerder zadelde OpenIJ de bouwer al met tientallen miljoenen extra kosten op.

BAM waarschuwde onlangs voor oplopende kosten bij een aantal projecten in Duitsland en bij BAM International. De totale impact van die projecten viel met 94 miljoen euro ook nog eens 4 miljoen euro hoger uit dan eerder geraamd. Als verwacht sloot BAM de eerste helft van het jaar af met rode cijfers. Het gecorrigeerde verlies voor belastingen bedroeg uiteindelijk 27,2 miljoen euro. BAM-baas Rob van Wingerden zei andermaal de negatieve resultaten te betreuren. Met opdrachtgevers wordt volgens hem nog altijd gesproken over compensatie.

'Robuuste resultaten'

BAM neemt de nodige maatregelen om de prestaties van zijn Duitse bouwbedrijf te verbeteren. Als gevolg van het "continue portefeuillebeleid" besloot de bouwer funderingsactiviteiten voor offshore windturbines te beëindigen. Verder profiteerde de Nederlandse bouw- en vastgoedtak van BAM de voorbije maanden van de grote vraag naar woningen. Resultaten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk waren volgens BAM "robuust". Bij Infra blijft de onderneming wel kampen met sterke concurrentie.

Al met al sloot BAM het halfjaar af met bijna 3,5 miljard euro aan omzet. Dat was een jaar eerder 3,2 miljard euro. Onder de streep resteerde een tekort van 52,4 miljoen euro. BAM heeft nog voor 12,8 miljard euro aan werk op de plank liggen. Dat was in december vorig jaar nog 12,7 miljard euro. De bouwer hield verder vast aan zijn eerder bijgestelde prognose van een marge op het gecorrigeerd resultaat voor belastingen van rond de 1 procent en iets meer opbrengsten dan in 2018.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 56% zegt kopen 41 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare