Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Betalingsverwerker Adyen groeit stevig door

Betalingsverwerker Adyen groeit stevig door

AMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen heeft zijn omzet in eerste helft van dit jaar wederom flink opgevoerd. Daarbij profiteerde de Nederlandse onderneming van een verdere uitbreiding van zijn klantenbestand.

In de afgelopen tijd hengelde Adyen onder meer luchtvaartconcern Singapore Airlines en de Amerikaanse woninginrichter Restoration Hardware binnen als klant. Eerder werden al grote namen als Facebook, Spotify, Uber en Netflix binnengehaald.

Alles bij elkaar verwerkte de onderneming een volume van bijna 105 miljard euro aan betalingen. Dat is 49 procent meer dan een jaar eerder. De halfjaaropbrengsten voor Adyen gingen met 41 procent omhoog naar 221,1 miljoen euro. Het ging tevens goed met de winstgevendheid. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 79 procent tot 125,8 miljoen euro. Onder de streep bleef 92,5 miljoen euro over, tegen 48,2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Operationele marge

De operationele marge is toegenomen tot 57 procent, waarmee die graadmeter voldeed aan het niveau van meer dan 55 procent dat Adyen voor de lange termijn als doel heeft. Het bedrijf moet wel toegeven dat de verbetering van de marge voor een deel komt door veranderde boekhoudregels van IFRS 16. Zonder die wijzigingen zou de marge 3 procent lager zijn geweest.

Adyen houdt voorlopig vast aan zijn financiële doelstellingen die vorig jaar bij de beursgang naar buiten waren gebracht. De onderneming maakte destijds haar debuut op Beursplein 5. In maart dit jaar promoveerde Adyen naar de Amsterdamse AEX-index.

Bestuurswijziging

Het bedrijf maakte verder bekend dat Mariëtte Swart en Kamran Zaki worden toegevoegd aan het bestuur. Swart wordt hoofd juridische zaken en regelgeving (CLCO) en Zaki operationeel directeur (COO). Beide werkten al voor Adyen. Aandeelhouders van Adyen kunnen nog over de benoemingen stemmen bij een buitengewone aandeelhoudersvergadering later in het jaar. Bij het bedrijf als geheel werken inmiddels bijna duizend voltijdsmedewerkers.

Adyen kondigde verder dat een financieel intermediair is ingeschakeld voor een 'orderly sell down' van schatkistaandelen (treasury shares) in de periode van 22 augustus tot 12 september. Die stukken worden momenteel in treasury gehouden na aandeleninkoopprogramma's onder participatieplannen voor werknemers na de beursgang vorig jaar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07:44 Adyen ziet volumes fors stijgen
  2. 08 feb Fintech Adyen revancheert zich overtuigend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ADYEN NV

1.418,400 24 apr
0,000 0,00%
Premium

Fintech Adyen revancheert zich overtuigend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links