Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jan de Nul ontkent betrokkenheid schandaal

LUXEMBURG (AFN/BELGA) - De Belgische baggeraar Jan De Nul is genoemd in een omkoopschandaal in Argentinië. De concurrent van het Nederlandse Boskalis ontkent zelf echter betrokken te zijn. In het Zuid-Amerikaanse land zou de topman van een partnerbedrijf smeergeld hebben betaald voor een contractverlenging.

De zaak draait om Hidrovía, een samenwerkingsverband van Jan De Nul en het Argentijnse bedrijf Emepa. Hidrovía kreeg in 1995 de concessie voor de baggerwerken en tolheffing op de Paraná-rivier. De topman van Emepa, Gabriel Romero, is ervan beschuldigd dat hij in 2010 smeergeld heeft betaald om een contractverlenging voor Hidrovía te laten ratificeren door toenmalig president Cristina Fernández de Kirchner.

Volgens Jan De Nul is het omkopingsverhaal een zaak van de partner. De baggeraar zegt dat Romero en een van zijn directeuren werden ondervraagd door de politie, en dat er een huiszoeking is geweest in hun kantoren in Buenos Aires. ,,Er zijn geen aanhoudingen of dagvaardingen geweest van medewerkers van Jan De Nul'', aldus de onderneming.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links