Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Kwartaalomzet KPN omlaag'

Gepubliceerd op 22 juli 2019 10:20 | Views: 3.560

KPN 10 jul

2,38 +0,01 (+0,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern KPN heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een lagere omzet behaald dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. KPN opent woensdag voorbeurs de boeken.

De onderliggende omzet komt naar verwachting uit op bijna 1,37 miljard euro, tegen 1,4 miljard euro een jaar eerder. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zou volgens de consensus uitkomen op 579 miljoen euro. Dat was 573 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2018. Dat winstcijfer werd licht herzien vanwege boekhoudregels onder IFRS 16.

Naast de cijfers zal de aandacht ook uitgaan naar topman Maximo Ibarra, die in juni liet weten per eind september te vertrekken bij KPN vanwege "dringende familiaire redenen". Zijn vertrek kwam als een verrassing op de financiële markten en voor KPN zelf. Ibarra gaat aan de slag bij betaaltelevisiebedrijf Sky Italia. KPN heeft al gezegd niet te zullen tornen aan de strategie na de exit van Ibarra. Het bedrijf heeft nog niks gemeld over een opvolger van Ibarra.

Storing

KPN kampte in juni ook met een grote storing die urenlang alarmnummer 112 platlegde. Volgens KPN was een softwarefout de vermoedelijke oorzaak. In politiek Den Haag is om opheldering gevraagd over de storing.

Daarnaast kondigde het bedrijf in juni aan dat zijn resterende belang van bijna 3 procent in Telefónica Deutschland is verkocht, zonder financiële details te verstrekken. De opbrengsten worden aangewend om "de operationele en financiële flexibiliteit te vergroten", aldus KPN.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 56% zegt verkopen 16 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 up en down 22 juli 2019 15:53
    waarom een ophef aan die graaier die vertrokken is met de poen die hij zichzelf toekende
    Hoezo topmannen aantrekken om wat doen????? vraag ik mij telkens af het enige resultaat dat telt is service naar de klant toe dan komt de omzet vanzelf!!!!!!Dit heeft niets met top posities van personen te doen die altijd graaiers zijn in de pot die te verdelen valt die het bedrijf te verdelen heeft waarvan zij het meest opstrijken vanwege hun positie in het bedrijf Dus weg met die graaiers en geen nieuwe aanstellen!!!!!!!!!!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare