Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei begint week lager

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars van afgelopen vrijdag en keken vooral uit naar de start van het cijferseizoen in Japan. Ook de spanningen rond Iran en berichten dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) de rente deze maand minder sterk zal verlagen dan gehoopt zorgden voor terughoudendheid.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,2 procent in de min op 21.416,79 punten. Afgelopen vrijdag won de Japanse hoofdindex nog 2 procent. Asahi Group Holdings zakte 8,9 procent. De Japanse drankenfabrikant neemt het Australische Carlton & United Breweries over van bierbrouwer AB InBev voor omgerekend ongeveer 10 miljard euro. Om de overname te financieren geeft Asahi tot 200 miljard yen (circa 1,6 miljard euro) aan nieuwe aandelen uit.

De Chinese beurzen deden ook een stap terug. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,8 procent lager en de beurs in Shanghai leverde ook 0,8 procent in. In Shanghai ging maandag de handel in de eerste 25 bedrijven op de zogeheten STAR markt van start, een soort Nasdaq-achtige Chinese technologiebeurs. De Kospi in Seoul ging een fractie omhoog. De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai daalde 1,5 procent. De Australische All Ordinaries sloot met een verlies van 0,1 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.961,80 17 apr
-509,40 -1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links