Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Overname Essar door Arcelor on hold gezet

Gepubliceerd op 22 juli 2019 08:01 | Views: 4.279 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 07 aug

9,82 -0,28 (-2,72%)

NEW DELHI (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase hooggerechtshof heeft de overname van Essar Steel door het in Amsterdam genoteerde staalbedrijf ArcelorMittal tijdelijk gepauzeerd. Het hooggerechtshof gaat de beroepszaken van zowel de schuldeisers van Essar als ArcelorMittal tegen een eerdere uitspraak van een beroepshof behandelen. Tot die tijd moet de stand van zaken blijven zoals die nu is.

Het beroepshof bepaalde begin deze maand dat de overname van Essar door mocht gaan. ArcelorMittal moest 60 procent van de schulden van de failliete branchegenoot betalen ter waarde van 6 miljard dollar. De schuldeisers moesten dat bedrag "proportioneel" verdelen. De crediteuren kondigden al direct aan in beroep te gaan. Onder meer de Britse bank Standard Chartered meent onvoldoende gecompenseerd te worden.

De overnamestrijd rond Essar sleept zich al ruim een jaar voort. Het hooggerechtshof heeft beloofd de zaak met spoed te zullen behandelen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 79% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare