Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Telecom moet samen optrekken voor antennelocaties'

Gepubliceerd op 22 juni 2020 09:39 | Views: 1.522 | Onderwerpen: telecommunicatie

KPN 11 aug

2,18 +0,03 (+1,44%)

DEN HAAG (AFN) - Het wordt voor telecomaanbieders steeds moeilijker om antennelocaties te vinden. Dat komt door de groei van het aantal mobiele antennes en de afnemende beschikbaarheid van locaties. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) denkt dat het kan helpen als aanbieders niet onafhankelijk van elkaar op zoek zijn naar de schaarse locaties maar hierbij samenwerken.

Dat komt naar voren uit een conceptleidraad voor de sector van de waakhond. De ACM verwacht niet dat de concurrentie tussen aanbieders in gevaar komt wanneer ze samen optrekken bij het vinden van antennelocaties. "Doordat aanbieders op de locaties hun eigen telecomapparatuur gebruiken, kunnen zij zich nog steeds onderscheiden van de andere aanbieders", zo klinkt het.

De ACM wijst er in de leidraad op dat goedwerkende mobiele diensten cruciaal zijn voor het land. De groei van het dataverbruik zet steeds verder door en mobiele dekking moet betrouwbaarder zijn. "Samenwerking tussen telecomaanbieders kan er aan bijdragen dat deze investeringen op een verantwoorde wijze worden gedaan", aldus de ACM die ook andere handvatten geeft.

Zo gaan telecomaanbieders de komende jaren hun 2G- of 3G-netwerken uitzetten. Dit kan gevolgen hebben voor diensten die afhankelijk zijn van deze netwerken, zoals slimme energiemeters of oudere mobiele telefoons. Als een aanbieder die een 2G- of 3G-netwerk uitschakelt via roaming gebruik kan maken van het netwerk van een andere aanbieder die dit nog wel biedt, kan 2G en 3G langer beschikbaar blijft voor apparaten die daarvan afhankelijk zijn.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

telecommunicatie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare