Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Toename bedrijvigheid in eurozone

FRANKFURT (AFN) - De bedrijvigheid in de eurozone is deze maand toegenomen. Dat meldt marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers. Bij de industrie was er een kleine daling, de dienstensector steeg juist.

De samengestelde inkoopmanagersindex, die de bedrijvigheid van de dienstensector en de industrie weerspiegelt, kwam uit op een stand van 54,8. Economen hadden door de bank genomen gerekend op een stand van 53,9. In mei was de inkoopmanagersindex nog op 54,1 uitgekomen. Een waarde boven de 50 duidt op groei, eronder is er sprake van krimp.

De dienstensector deed het met 55,0 beter dan de 53,8 van mei. De industrie kwam ook uit op 55,0, maar daar betekende dat een daling ten opzichte van de 55,5 van mei.

Duitsland

Ook in Duitsland nam de economische bedrijvigheid toe met dank aan de dienstensector. De industrie deed het juist minder.

De bedrijvigheid in Duitsland groeide naar 54,2, van 53,4 in mei bleek uit de samengestelde inkoopmanagersindex. De Duitse industrie zakte naar 55,9, van 56,9 vorige maand. De dienstensector steeg naar 53,9. Dat was vorige maand nog 52,1.

In Frankrijk trok de groei van de bedrijvigheid aan naar 55,6. Dat was een maand eerder nog 54,2.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juni 2018 10:20
    Dit is een pareltje van ABM financial news: "De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector steeg van 53,4 in mei naar 54,2 in juni. Daarmee noteerde de index op het hoogste punt in twee maanden." Het hoogste punt in twee maanden! Echt een juweeltje onder de roze brillen goed nieuws fetisjisme.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links