Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Positief begin beurshandel Damrak'

'Positief begin beurshandel Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag iets hoger te beginnen. De andere Europese beurzen zullen naar verwachting eveneens met kleine winsten openen. Beleggers letten vooral op de internationale handelsperikelen en de bijeenkomst van oliekartel OPEC in Wenen.

De Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) vergadert over een verhoging van de olieproductie, waarbij naar verluidt wordt gesproken over een verhoging van 1 miljoen vaten per dag. Saudi-Arabië en niet-lid Rusland dringen aan op een productieverhoging, maar OPEC-lid Iran ligt dwars en zou een veto kunnen uitspreken bij de vergadering.

Aan het overnamefront werd bekendgemaakt dat Delivery Hero zijn Zwitserse activiteiten verkoopt aan maaltijdbezorger Takeaway. Een overnamesom werd niet vermeld. Woningfonds Vesteda neemt voor circa 1,5 miljard euro een portefeuille huurwoningen over van verzekeraar NN Groep. Het gaat om ruim 6700 huizen in onder meer Amsterdam, Amstelveen en Utrecht.

Statiegeld

De in Nederland gevestigde maker van statiegeldsystemen Envipco kondigde aan een beursbeursnotering te krijgen in Amsterdam. Het bedrijf heeft al twintig jaar een notering in Brussel, maar zet ook de stap naar het Damrak om de zichtbaarheid van de onderneming en de aandelen te vergroten. Envipco geeft geen nieuwe aandelen uit. De notering in Amsterdam gaat volgende week woensdag in.

De Europese beurzen sloten donderdag met verlies. De AEX-index zakte 0,4 procent tot 552,60 punten en de MidKap daalde 1 procent tot 787,19 punten. De markten in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 1,4 procent.

Euro

Ook Wall Street deed een stap terug. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent lager op 24.461,70 punten en leed daarmee de achtste verliesbeurt op rij. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,9 procent tot 7712,95 punten.

De euro was 1,1629 dollar waard, tegen 1,1604 dollar op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,1 procent tot 66,29 dollar. Brentolie steeg ook 1,1 procent in prijs en werd verhandeld voor 73,87 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:46 Onrust en rentevrees zetten hele AEX in het rood
  2. 09:12 AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 22 juni 2018 09:35
    Ja die oliebedrijven beginnen nu al de terugslag te merken omdat auto's niet allen meer op benzine of diesel rijden Ook de plastiek die nu een heikel punt is gevormd omdat de mens,,,, en vooral het dier verstikt,,, in de door mens geproduceerde eigen afval van dit van oliehoudend product gemaakt is,,,, en de zee er vol van ligt door de vervuilende mens.....
    Hierdoor wordt het tijd om van de olie afscheid te nemen in zeer hoge mate... Olieboeren gaan de productie opvoeren omdat als de olieprijs weer oploopt dat te onderdrukken,,,, en omdat de automobilist steeds vaker overstap op andere milieuvriendelijke brandstof.... de producenten van plastiek rotzooi maken hun product toch goedkoper door de dalende olie prijs..... en om de verwerker te misleiden dat die toch kiest voor de olie smurrie!!!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

876,05 13:52
-8,02 -0,91%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links