Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Qualcomm onderuit op Wall Street

Gepubliceerd op 22 mei 2019 om 15:50 | Views: 2.561

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

QUALCOMM 18 okt

77,69 -1,28 (-1,62%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen. Andermaal gaat de aandacht van beleggers uit naar het slepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De VS zouden van plan zijn om meerdere Chinese beveiligingsbedrijven op de zwarte lijst te zetten. Eerder beloofde het Huawei in de ban te doen. Verder sprong de koersval van chipmaker Qualcomm in het oog.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 25.811 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,3 procent tot 2857 punten en techgraadmeter Nasdaq speelde 0,2 procent kwijt tot 7769 punten.

Qualcomm verloor 9 procent aan beurswaarde. Volgens een Amerikaanse rechter heeft de chipmaker misbruik gemaakt van zijn marktmacht bij onderhandelingen over licenties in een zaak die was aangespannen door toezichthouder FTC. Qualcomm wordt nu zeven jaar onder toezicht geplaatst.

Verder zorgden bedrijfscijfers voor reuring. Doe-het-zelfketen Lowe's (min 8,9 procent) kwam met een winstwaarschuwing op de proppen. Ook warenhuisketen Nordstrom (min 8,7 procent) opende met dieprode cijfers na teleurstellende cijfers en eveneens een winstalarm. Winkelbedrijf Target maakte een koerssprong van 7,4 procent dankzij beter dan verwachte resultaten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 2 stemmen
QUALCOMM 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

QUALCOMM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links