Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aramco tekent lng-deal met Sempra

Gepubliceerd op 22 mei 2019 om 10:58 | Views: 1.230

Royal Dutch Shell A 17:36

28,99 +0,11 (+0,36%)

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco heeft een overeenkomst getekend voor de koop van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) met het Amerikaanse Sempra Energy vanuit de exportterminal Port Arthur in Texas. Ook wordt gepraat over een investering door Aramco voor een initieel belang van 25 procent in de terminal in Houston die nog in ontwikkeling is.

Volgens de overeenkomst zal Aramco de komende twintig jaar jaarlijks 5 miljoen ton lng kopen van Sempra. Er werden geen financiële details gemeld over de deal. Het is de bedoeling dat Port Arthur een exportcapaciteit van 11 miljoen ton lng per jaar krijgt.

Aramco is bezig zijn activiteiten uit te breiden, om minder afhankelijk te zijn van olie. Daarbij kijkt het bedrijf ook nadrukkelijk naar buitenlandse expansie op het gebied van aardgas. Het Saudische staatsconcern heeft de ambitie om een wereldspeler te worden bij lng.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord