Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen op winst

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is maandag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in de regio kleurden graadmeters groen. Beleggers reageerden onder meer op cijfers over de export en import in Japan. Verder zorgden de hogere olieprijzen voor winsten in de energiesector.

De Nikkei-index eindigde de sessie met een winst van 0,5 procent op 19.678,28 punten. In het kielzog van de olieprijs ging oliebedrijf Inpex 1,1 procent vooruit. Verder stond telecombedrijf Softbank (plus 1,9 procent) in de schijnwerpers, nadat het bekendmaakte een eerste financieringsronde te hebben afgerond van zijn technologiefonds met een omvang van 93 miljard dollar.

De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 1 procent hoger, waarmee het afstevent op de hoogste slotstand sinds juli 2015. Met name verzekeraars deden het in Hongkong goed. Ook de winst van 2,8 procent van internetbedrijf Tencent stuwde de graadmeter. Het aandeel Tencent sloot de afgelopen drie sessies al op recordstanden, nadat het bedrijf met beter dan verwachte cijfers naar buiten kwam.

De Kospi in Seoul stond 0,6 procent hoger terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,7 procent in de plus sloot.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links