Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Top Accell ziet dit jaar af van bonussen

Gepubliceerd op 22 april 2020 19:43 | Views: 2.087

Accell 17:35

21,80 -0,20 (-0,91%)

HEERENVEEN (AFN) - De top van fietsenproducent Accell ziet dit jaar hoe dan ook af van eventuele bonussen vanwege de coronacrisis. Topman Ton Anbeek heeft daarnaast besloten af te zien van de structurele verhoging van zijn kortetermijnbonus. Dit stond nog wel in de nieuwe beloningsregeling van Accell.

Een en ander heeft het bedrijf bekendgemaakt op zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, waar alle stempunten op goedkeuring van de aandeelhouders konden rekenen. Accell had eerder al besloten geen dividend te betalen. Het bedrijf schrapte het voorstel daartoe van de agenda voor de vergadering vanwege de "onvoorziene" impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de onzekerheid over de duur van de pandemie.

Het eerste halfjaar is voor de Europese fietsindustrie doorgaans de belangrijkste periode. Momenteel zijn fietsenwinkels echter gesloten en mogen mensen toch niet de straat op. Dat heeft een "zeer negatief effect op de omzet en winst" van Accell in de eerste jaarhelft, liet de onderneming eind maart al weten. De fabrieken van het bedrijf draaiden toen op 30 procent van de normale capaciteit om kosten te besparen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Accell Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare