Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

United Airlines houdt hand op bij aandeelhouders

Gepubliceerd op 22 april 2020 09:01 | Views: 2.174 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:39

5,51 +0,10 (+1,85%)

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft 1 miljard dollar opgehaald met de verkoop van nieuwe aandelen. Het is voor het eerst dat een grote luchtvaartonderneming in de VS vanwege de coronacrisis zijn hand ophoudt bij aandeelhouders.

De onderneming gaat net als branchegenoten gebukt onder de negatieve impact van de coronacrisis. Bijna alle vluchten zijn uit veiligheidsoverwegingen, door lockdowns of vanwege reisbeperkingen geschrapt.

United Airlines verkocht bijna 40 miljoen aandelen, met daarbij de optie voor onderschrijvers van de transactie voor nog eens 10 procent extra. De prijs van 26,50 dollar per aandeel was aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte, maar onder de waarde van het aandeel bij het slot van de beurzen op Wall Street dinsdag.

Het is luchtvaartmaatschappijen er alles aan gelegen kapitaal aan te trekken om de crisis te overleven. Grootste probleem is dat niet zichtbaar is wanneer de situatie weer zal normaliseren. Mogelijk dat ook andere maatschappijen het voorbeeld van United Airlines gaan volgen.

United Airlines verloor dit jaar al twee derde van zijn beurswaarde. Naast de aandelenverkoop wist het bedrijf ook miljardenleningen verstrekt te krijgen. Alles bij elkaar zou het concern voor ongeveer 20 miljard dollar aan middelen tot zijn beschikking hebben.

Verder zou United Airlines een schikking hebben getroffen met vliegtuigmaker Boeing voor het echec met de 737 MAX-toestellen van de vliegtuigmaker die om veiligheidsredenen wereldwijd al meer dan een jaar aan de grond staan. De inhoud van de overeenkomst is niet bekend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Pavlov44 22 april 2020 11:41
  quote:

  pietje-2005 schreef op 22 april 2020 09:11:


  Zou AirFrance-KLM ook moeten doen; zonder staatssteun.


  AF-KLM heeft genoeg politici die met zakken geld te leen en staatsgaranties lopen zwaaien in de hoop later een mooi commissariaat bij het bedrijf te krijgen.

  In de USA azen politici meer op Wall Street baantjes dus United mag z'n eigen boontjes doppen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare