Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handel illegale sigaretten opnieuw gestegen

Handel illegale sigaretten opnieuw gestegen

BERCHEM (AFN) - De illegale handel in sigaretten is in Nederland ten opzichte van 2011 met 4 procent gegroeid en maakte vorig jaar 11 procent van de totale markt uit. De Nederlandse staat liep daardoor 331 miljoen euro aan belastinginkomsten mis. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek door KPMG.

Het onderzoek toonde tevens aan dat de illegale sigarettenhandel in de Europese Unie een nieuw recordniveau heeft bereikt van 11,1 procent vergeleken met 10,4 procent in 2011. De lidstaten zijn naar schatting 12,5 miljard euro aan belastinginkomsten misgelopen. Het is het zesde opeenvolgende jaar waarin de illegale sigarettenmarkt in de EU groeit.

De totale consumptie van sigaretten in Nederland in 2012 wordt geschat op 14,94 miljard sigaretten, 3 procent minder dan in 2011. De aandeel illegale sigaretten bedraagt 1,64 miljard, ofwel 11 procent van het totaal.

KPMG voert het onderzoek sinds 2006 jaarlijks uit in opdracht van tabaksfabrikant Philip Morris International (PMI), de Europese Commissie en alle EU-Lidstaten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links