Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump en Congres dicht bij steunpakket van 2 biljoen dollar

Trump en Congres dicht bij steunpakket van 2 biljoen dollar

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump en leiders van het Congres zijn dicht bij een akkoord over steunmaatregelen tegen de economische klap van het nieuwe coronavirus. Het steunpakket heeft volgens economisch adviseur Larry Kudlow een omvang van 2 biljoen dollar.

Trump liet na overleg met de leiders van de Republikeinen en Democraten in de Senaat weten dat de maatregelen bedrijven en werknemers moeten ondersteunen. Het pakket omvat tussen de 1,3 biljoen en 1,4 biljoen dollar aan overheidsuitgaven. Aangevuld met noodleningen komt het totaal op 2 biljoen dollar, meldde Kudlow. "Het wordt ongeveer 10 procent van het bruto binnenlands product", zei hij

Daarmee bereidt de Amerikaanse regering veel omvangrijkere steun voor dan de noodmaatregelen die in oktober 2008 ingingen, toen de financiële crisis een hoogtepunt bereikte. Omgerekend naar de huidige wisselkoersen had dat pakket een omvang van 841 miljard dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 jan Euro doet stapje terug
  2. 25 jul Tegenvallende daling Duitse Ifo index 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD

Gerelateerd

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. tampi 22 maart 2020 12:32
    Door het geldprinten worden armen nog armer, en rijken nog rijker. Onze eigen Nederlandse Bank heeft bewezen dat geldprinten veelal alleen de 1% rijksten ten goede komt.
    Bron: www.dnb.nl/binaries/Working%20paper%2...

    Het Corona virus is een afleiding voor de echte financiële crisis. Mensen zijn zo bang dat ze niet meer helder kunnen denken. Op dit moment vindt de grootste welvaart verplaatsing plaats van arm naar rijk, en ja dat gebeurt via schulden en geld.

    Laat de Centrale Banken maar printen. Ik ben benieuwd hoe lang dit nog kan doorgaan, voordat de mensen collectief wakker worden en beseffen dat ons monetaire systeem frauduleus is.
  2. @iPlof 22 maart 2020 12:34
    quote:

    DerksVisie schreef op 22 maart 2020 12:27:

    Einde van de dollar als wereldmunt.

    Dit wordt gewoon too big to bail.
    Hopelijk komt de eerste steun vooral terecht bij burgers en niet alleen bij multinationals die al hun reserves hebben opgemaakt aan eigen aandeleninkoop zoals Boeing.

    Straks zal ook de VS een gigantisch tekort oplopen. Er is maar 1 groep waar dat te halen is. Nog geen 10% van de bevolking bezit namelijk 90% van de welvaart.
    Van een kale kip, zegmaar 3/4 van de bevolking kun je niet plukken.

    www.businessinsider.nl/deze-grafiek-l...

  3. finance2u 22 maart 2020 16:29
    NOG meer schulden terwijl de beurzen toch wel dalen...maakt het alleen maar erger ook voor de toekomst. Ze hadden gewoon rust moeten betrachten, meer woorden minder stimulans want het werkt gewoon niet, gewoon uitzieken net als het virus. Trump wil koste wat het kost zijn herverkiezing, na hem de zondvloed
  4. willem1000 22 maart 2020 16:49
    G7 teleconference april/mei.uitkomst november G20. we zullen waarschijnlijk een deel van de amerikaanse schuld moeten overnemen en afbetalen zoals bij Marchal plan. dit om de boot weer opgang te krijgen. Er is anders ook voor ons niets meer over. wij zijn helaas deelgenoot geworden in deze "corona" oorlogs situatie.
  5. Bailey-Leah 22 maart 2020 17:35
    quote:

    willem1000 schreef op 22 maart 2020 16:49:

    G7 teleconference april/mei.uitkomst november G20. we zullen waarschijnlijk een deel van de amerikaanse schuld moeten overnemen en afbetalen zoals bij Marchal plan. dit om de boot weer opgang te krijgen. Er is anders ook voor ons niets meer over. wij zijn helaas deelgenoot geworden in deze "corona" oorlogs situatie.
    Na Griekenland en Italië oog USA financieel ondersteunen. Hahahahaha
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

EUR/USD

1,0615 10:42
-0,0010 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links