Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rood Wall Street voelt angst voor recessie

Gepubliceerd op 22 mrt 2019 om 21:08 | Views: 13.691 | Onderwerpen: recessie

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige verliezen gesloten. Net als in Europa, waar de beurzen eerder op de dag ook lager sloten, waren beleggers bezorgd over de staat van de mondiale economie na een reeks verontrustende macro-economische cijfers. Eerder deze week kwam de Federal Reserve ook al met mindere economische vooruitzichten. Verder werd vooral uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,8 procent lager op 25.502,32 punten. De brede S&P 500 ging 1,9 procent omlaag naar 2800,71 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte 2,5 procent tot 7642,67 punten.

De rente op tienjarige obligaties in de VS dook voor het eerst sinds 2007 onder die van driemaands schuldpapier. Die zogenoemde omgekeerde rentecurve wordt gezien als een teken dat mogelijk een recessie op komst is. Ook in Europa gingen de rentes op tienjarige leningen al omlaag. De rente op tienjarige Duitse staatsleningen dook zelfs voor het eerst in meer dan twee jaar tijd onder de 0 procent.

Micron

Vertegenwoordigers van de Amerikaanse handelsdelegatie, die komende week naar Peking afreizen, zouden volgens ingewijden het vooruitzicht van een naderende handelsovereenkomst met China bagatelliseren. Chipbedrijven als Intel en Micron Technology gingen na de winsten van een dag eerder nu duidelijk omlaag. De chipsector is voor zijn omzet voor een groot deel afhankelijk van China. Micron daalde 5,4 procent. Intel noteerde 2,5 procent in het rood.

Dow-zwaargewicht Nike leverde 6,6 procent in. Het sportartikelenconcern kwam met minder dan verwachte kwartaalcijfers op de proppen. Met name op de thuismarkt bleven de prestaties achter.

Tiffany

Juweliersketen Tiffany zette afgelopen jaar een recordomzet in de boeken. Wel viel de feestdagenperiode wat tegen. Daarvoor had het bedrijf eerder al gewaarschuwd. Het aandeel steeg, mede door een positieve winstverwachting, 3,2 procent.

Autoconcern General Motors (GM) kondigde aan 300 miljoen dollar te steken in een Amerikaanse fabriek en leverde 2,4 procent in. Daarmee worden enkele honderden banen gecreëerd, na een eerdere aankondiging duizenden banen te schrappen in de VS. President Donald Trump maakte zich daar destijds boos over.

De euro was 1,1298 dollar waard, tegen 1,1290 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,8 procent tot 58,92 dollar. Brent kostte 1,3 procent minder op 66,95 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

recessie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
wieweet
0
quote:

Bakker88 schreef op 23 mrt 2019 om 17:51:


[...]
Het beste is om er iets voor te kopen, bijvoorbeeld onroerend goed.
Als de euro minder waard wordt, omdat er veel geld is bijgedraaid, dan worden onze importen duurder. Alles wordt dan duurder en dan heb je inflatie. Schaaij zegt koop aandelen of een extra pand. Geld is niets minder waard.


Het pand word ook minder waard. Vastgoed daalt net zo hard mee, zo niet harder.
Cash is king, of goud en zilver.


vrgr
Add-dollar
0
quote:

wieweet schreef op 23 mrt 2019 om 18:10:


[...]

Het pand word ook minder waard. Vastgoed daalt net zo hard mee, zo niet harder.
Cash is king, of goud en zilver.


vrgr

Geld moet je niet hebben. "De Wolf jaagt op uw geld ".
Aad ruts
1
De wolven manipuleren de schapen ,makelaars, advieseurs, banken enz en dan hebben we het nog niet eens over nep nieuws als je de markt kan manipuleren heb je altijd gelijk
Knight V
1
quote:

Bangizwe schreef op 23 mrt 2019 om 16:01:


Er zijn gewoon meer en meer landen die in een recessie duiken. In Turkije, 630 000 banen verdwenen op 1 maand. In Europa is de groei bijna verdwenen , zelfs met de rente op nul. Te veel mensen hebben zich in de schulden gestoken door die extreem lage rente. Die hebben nu allemaal hun inkomen nodig om hun schulden terug te betalen. In de VS groeien ze ook alleen maar door het begrotingstekort te laten oplopen, nu al 1200 miljard op jaarbasis. Bij de volgende recessie zullen dat duizenden miljarden per jaar zijn, of een diepe krimp.


Je zou bijna geloven dat we dan voor NEXIT moeten gaan.

Helaas, het is maar een droom...
23 mei gaan we weer kiezen voor 1 Europa en gaan wij de grieken, italianen weer helpen.

"I had a dream" van M.L. King kan ik dus wel vergeten, terwijl ik zo hoopte dat NL nu eindelijk verstandig zou worden.


Bangizwe
0
De duitse PMI blijft in vrije val. De heilige yield curve zal weer gelijk gaan krijgen.
Arod74
0
quote:

het zwaard schreef op 23 mrt 2019 om 17:13:


Bangizwe: Als binnenkort te inflatie oploopt zijn mensen met schulden de winnaars en zij zonder de verliezers...De enige oplossing om de enorme staatschulden te doen dalen is een oplopende inflatie . Noteer wel dat we er met z'n allen uiteindelijk er wel armer van zullen worden. En zo is de cirkel weer rond.
Dat is ook wat ze willen, inflatie zonder rente. Als de rente stijgt vallen de landen om. En uiteraard, de burger betaalt en de politiek blijft lekker geld schenken aan banken.
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links