Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto geeft winstwaarschuwing

Gemalto geeft winstwaarschuwing

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto voelt flinke druk op de opbrengsten bij zijn Payment-activiteiten in de Verenigde Staten. Het noopt de digitaal beveiliger zijn winstverwachting voor 2017 naar beneden toe bij te stellen.

Gemalto rekent nu op een operationele winst op een gelijk niveau als in 2016. Vorig jaar kwam dit resultaat uit op 453 miljoen euro. Bij de bekendmaking van de jaarcijfers begin maart rekende Gemalto nog op een operationele winst in een bandbreedte van 500 miljoen euro tot 520 miljoen euro.

Het concern gaf woensdag aan dat de opbrengsten in het eerste kwartaal bij constante wisselkoersen 7 procent tot 9 procent lager zullen uitvallen dan verwacht, voornamelijk vanwege zwakke marktomstandigheden bij betaalkaartenonderdeel Payment in de Verenigde Staten. Gemalto bekijkt momenteel plannen om de impact zoveel mogelijk in te dammen.

Bij Payment zal de omzet over heel 2017 mogelijk 100 miljoen euro lager uitvallen, aldus Gemalto. Het bedrijf zal verdere details verstrekken bij de presentatie van zijn eerstekwartaalcijfers eind april.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links