Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Autodealers: showroom niet te vergelijken met winkelpand

DEN HAAG (ANP) - Een showroom voor auto's is niet te vergelijken met een winkelpand, zegt autobranchevereniging BOVAG in aanloop naar de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen van dinsdag. Daarom pleit de vereniging voor het organiseren van proefritten en een verkoopgesprek op afspraak. "Dat zou een mooie eerste stap zijn", aldus een woordvoerder.

De woordvoerder benadrukt dat een auto kopen voor de coronapandemie ook al grotendeels op afspraak gebeurde. "Je loopt niet zomaar een showroom in en zegt: doe mij die maar."

Mensen die er lopen hebben zich al online georiënteerd en komen er om een auto te kopen, legt de woordvoerder uit. Consumenten die een auto willen kopen willen de auto in het echt zien en er ook een stukje mee kunnen rijden, zegt hij. "Dat is wat anders dan wanneer je bij de Action rondneust."

Daarnaast is het volgens de vereniging in showrooms rustig. "Als er met een tijdslot een auto verkocht kan worden, zien wij niet wat het probleem zou kunnen zijn. Dat zou nu ook al kunnen met de voorzorgsmaatregelen zoals deze in het protocol staan: afstand houden, mondkapjes op en de andere hygiënemaatregelen."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 22 februari 2021 15:13
    "Consumenten die een auto willen kopen willen de auto in het echt zien en er ook een stukje mee kunnen rijden, zegt hij. "Dat is wat anders dan wanneer je bij de Action rondneust.""

    Toch maar click and collect invoeren bij de showrooms.
    Van tevoren online uitzoeken, click hup het mandje in voor óf de aankoop óf de proefrit, nog even de gewenste korting aanclicken, en 4 uur later bij de showroom afhalen voor die eventuele proefrit.
  2. forum rang 5 Go Go Go ! 22 februari 2021 15:21
    quote:

    Flowermountain schreef op 22 februari 2021 15:11:

    meubelzaken en keuken en badkamerzaken idem. Is prima in te richten volgens mij. Denken in oplossingen i.p.v problemen.
    AB-tje naar aanleiding van je opmerking over “oplossingen i.p.v. problemen”. In dit land is het eerder andersom ... bij elke mogelijke oplossing worden 99 problemen bedacht.
  3. forum rang 6 Krentenmenten 22 februari 2021 18:47
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 22 februari 2021 15:21:

    [...]

    AB-tje naar aanleiding van je opmerking over “oplossingen i.p.v. problemen”. In dit land is het eerder andersom ... bij elke mogelijke oplossing worden 99 problemen bedacht.



    Een ambtenaar is ambtenaar geworden omdat risico nemen niet zijn ding is. Voor elk item ziet een ambtenaar een veelvoud aan problemen...... daar win je geen oorlog mee....
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links