Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump praat binnenkort met Chinese president

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG ) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht binnenkort zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping te ontmoeten. Samen zouden ze dan de puntjes op de i kunnen zetten van een handelsovereenkomst tussen de twee economische grootmachten.

Deze week en vorige week is er al op hoog niveau overleg gevoerd tussen de Chinezen en de Amerikanen. Maar volgens Trump kunnen de belangrijkste handelsbeslissingen eigenlijk alleen door hem en Xi zelf genomen worden.

Wanneer de ontmoeting precies moet plaatsvinden is nog niet duidelijk. Trump gebruikte de woorden ,,niet al te verre toekomst''. In de ogen van de Amerikaanse president kunnen China en de VS er bij die ontmoeting dan uitkomen, of niet.

Aantal hordes

De deadline van de wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af. Bij kenners leeft de laatste tijd steeds meer hoop dat een deal nabij is. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin heeft al laten weten dat hij er in de discussies met de Chinezen uit is op het vlak van wisselkoersen.

De Chinese vicepremier Liu He blijft in ieder geval wat langer in Washington dan eerder de bedoeling. Via een tolk verklaarde hij dat hij denkt dat er binnenkort zeer waarschijnlijk een overeenkomst tussen de landen gesloten kan worden. De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer stelde dat de delegaties zeker vooruitgang hebben geboekt, maar dat er nog een aantal grote hordes te nemen zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 24 februari 2019 11:33
    Er wordt een overeenkomst gesloten, even Hosanna op de beurzen en we gaan weer over tot de orde van de dag. Alsof de hele wereld wacht op op een handtekening. Kom op zeg, over een paar maanden is iedereen het weer vergeten en zorgt die papegaai in Amerika wel weer voor een andere stunt. Gewoon geduld, ook deze malloot verdwijnt wel weer van het toneel.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links