Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kendrion wil aandeelhouders belonen

Gepubliceerd op 22 februari 2017 08:36 | Views: 5.179

Kendrion 17:35

11,88 +0,22 (+1,89%)

ZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft een sterk laatste kwartaal van 2016 achter de rug en is van plan aandeelhouders te belonen met een aandeleninkoopprogramma. Het bedrijf voerde zowel het bedrijfsresultaat als de omzet op. Daarbij werd naar eigen zeggen geprofiteerd van de maatregelen die zijn genomen om de bedrijfsvoering te vereenvoudigen.

De omzet in de laatste maanden van 2016 viel 3 procent hoger uit op 107,9 miljoen euro. Daarbij steeg het bedrijfsresultaat (ebitda) met 64 procent naar 12 miljoen euro. Onder de streep resteerde een bedrag van 4,6 miljoen euro, waar in het vierde kwartaal van 2015 nog 1,6 miljoen euro resteerde.

Voor het lopende boekjaar verwacht het bedrijf verder te profiteren van kostenbesparingen. Daarbij zet het bedrijf 4 miljoen euro opzij om eenmalige kosten voor herstructureringen te kunnen betalen. Op jaarbasis moeten de kosten uiteindelijk structureel met 3 miljoen euro omlaag.

Koude sanering

Topman Joep van Beurden benadrukte dat de kosten afgelopen jaar met 7 miljoen euro zijn teruggebracht. Volgens hem was geenszins sprake van een koude sanering. Hoewel 80 voltijdsbanen werden geschrapt, werd ook fors geïnvesteerd, onder meer in China waar meerdere productielocaties onder een dak werden samengebracht. Ook werd de fabriek in Brazilië gesloten en hevelde het bedrijf de Zwitserse activiteiten over naar productielocaties in Duitsland.

Van Beurden zei verder dat de sluiting van de fabriek in India aanstaande is. Ook verhoogde het bedrijf de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling bij de divisie Passenger Cars met 14 procent.

Ambitieuze doelen

Kendrion handhaaft zijn verwachtingen. Daarbij wordt gemikt op een autonome groei van gemiddeld 5 procent in de komende drie jaar en een verbetering van de operationele winstmarge tot 10 procent aan het einde van 2018. Van Beurden sprak, hoewel de vooruitzichten ongewijzigd bleven, nog altijd van ambitieuze doelen gelet ook op de omzet die over heel 2016 nagenoeg stabiel bleef op 443 miljoen euro. ,,Daarmee voldeden we niet aan de eigen doelstelling", aldus de topman.

Het bedrijf is van plan 0,78 euro per aandeel dividend uit te keren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Kendrion

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare