Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Schuifdakenfabrikant Inalfa schrapt 190 banen in Venray

Gepubliceerd op 22 januari 2021 17:05 | Views: 2.334

VENRAY (ANP) - De Limburgse fabrikant van schuifdaken voor auto's Inalfa Roof Systems snijdt fors in het aantal banen. Wegens de coronacrisis gaat het bedrijf over tot zeker 190 ontslagen in Venray, bevestigt het bedrijf na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

De banen verdwijnen omdat Inalfa productieactiviteiten uit Venray overhevelt naar Polen. De kostenbesparing is nodig doordat grote automerken in coronajaar 2020 vrijwel allemaal een tijdlang last hadden van fabriekssluitingen. Ondanks het recente herstel in de auto-industrie zijn grote klanten van Inalfa die klap nog altijd niet te boven gekomen.

Bij Inalfa in Venray werken nu nog rond de 550 mensen. Wereldwijd heeft het bedrijf fabrieken in onder andere China, de Verenigde Staten en Mexico. Banen voor onderzoek en productontwikkeling blijven wel in Venray, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd.

Inalfa, dat in 2011 werd overgenomen door het Chinese auto-onderdelenconcern BHAP, geldt als een van de grootste schuifdakenfabrikanten ter wereld. In 2019 moest het bedrijf ook reorganiseren. Het bedrijf was al tijden verlieslatend door snelle groei boven winst te stellen. De kostenbesparingen leken vruchten af te werpen, maar door de coronacrisis was het toch nog niet genoeg.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. thepouw 24 januari 2021 12:27
  quote:

  Blanco rolling schreef op 22 januari 2021 18:28:


  Met dank aan de EU, die nog steeds toelaat dat oost-europa onder de westerse kostprijs kan werken


  ??? Wat een gruwelijke onzin. Nederland is superwelvarend met hoge lonen. Dat heeft tot gevolg dat andere landen goedkoper zijn om producten te maken, en fabrikanten zullen dit derhalve bijna altijd doen. Hier heeft de EU niks mee te maken. Als het niet naar polen (EU) gaat, gaat het wel naar turkije, China, Vietnam, etc.

  We hebben er in Nederland voor gekozen om relatief eerlijk te delen en iedereen een heel redelijk salaris te bieden. Dus verlies je concurrentie. In de USA heeft men dit niet gedaan en worden laagopgeleiden super slecht betaald zonder health insurance. Dit zorgt ervoor dat er meer productiebanen in de USA zijn dan hier.. Maar de vraag is: moeten we die banen hier willen als die mensen er onder lijden (geen verzekering, 2 banen om rond te kunnen komen, etc...)? Het is zaak om de kwaliteiten van nederland ten gelde te maken: goed opgeleide mensen, goede handelsgeest, etc. Daar zit de toekomst. En de lager opgeleiden doen werk wat wel lokaal moet (kappers, winkels, boerderij, bouw, etc)

3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare